E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında kayıp hafta---

Asya borsalarında kayıp hafta

Asya borsalarında kayıp hafta
20 Ağustos 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde çoğunlukla düştü, Çin Merkez Bankası (PBOC) faizlerde değişikliğe gitmedi.

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın son işlem gününde çoğunlukla düştü.

Çin ana karasında Şanghay ve Shenzen endekslerinde kayıplar yüzde 1 civarında gerçekleşti, Hong Kong'un Hang Seng Endeksinde de yüzde 1'den fazla kayıp söz konusu.

Çin Merkez Bankası (PBOC) bir yıllık ana faiz oranını (LPR) yüzde 3.85, beş yıllık faiz oranını ise yüzde 4.65 düzeylerinde sabit bıraktı. Beklentiler de merkez bankasının faizlerde değişiklik yapmaması yönündeydi.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri otomotiv sektörü öncülüğünde geriledi. Kayıplar Toyota Motor'da yüzde 2'yi aşarken, Nissan Motor yüzde 5.69, Honda Motor ise yüzde 3.63 düştü.

Güney Kore'nin Kospi endeksleri de düşüşlere eşlik etti, Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi pozitif ayrıştı.

Japonya'da Temmuz ayında çekirdek tüketici fiyatlarında yıllık bazda düşüş piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Temmuz ayında çekirdek tüketici fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 düştü. Ekonomistler ise fiyatlarda yüzde 0,4 düşüş bekliyorlardı. Temmuz ayında taze gıda ve enerji hariç çekirdek TÜFE ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 düştü. Japonya'da manşet TÜFE ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 düştü. Çekirdek enflasyon, Haziran ayına göre ise yüzde 0,2 arttı.

ABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)