E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında karışık seyir---

Asya borsalarında karışık seyir

Asya borsalarında karışık seyir
07 Şubat 2022 - 07:57 borsagundem.com

Asya Pasifik bölgesi'nde hisse senetleri tatil sonrasına karışık seyirle döndü

Pazartesi günkü işlemlerde Asya'da geçtiğmiz hafta ay takvimi yeni yıl tatili nedeniyle kapalı olan Borsalar açıldı.

Çin borsaları tatilden pozitif seyirle döndü. Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 2'ye yakın yükselirken, Shenzen endeksi'nde kazanım yüzde 1'den fazlaydı. İki endekste de açılışta kazanımlar yaklaşık yüzde 2 civarındaydı.

Öte yandan Hong Kong'un Hang Seng Endeksi, geriledi.

Japonya'nın Nikkei ve Topix Endeksleri de negatif bölgede seyretti. Güney Kore'nin Kospi endeksi ve Avustralya borsası'nda da satıcışı seyir gözlendi.

Yatırımcılar Rusya ve Ukraynaarasındaki gerilimi izliyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Rusya'nın Ukrayna'yı her an işgal edebileceği" değerlendirmesinde bulundu.

Sullivan, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, "Savaş çıkarsa, Ukrayna'ya muazzam bir insani maliyeti olacak ama hazırlıklarımız ve müdahalemiz karşısında Rusya'nın da stratejik bedel ödeyeceğine inanıyoruz." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal tehdidi için "Hemen yarın da olabilir, haftalar da sürebilir." diyen Sullivan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, askeri konuşlandırmalarda Ukrayna'ya karşı "her an saldırgan bir eylemde" bulunabileceğini söyledi.

Avustralya'da iş ilanları sayısı düşüş gösterdi

Avustralya'da 2022 yılının ilk ayında iş ilanlarında düşüş yaşandı.

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu(ANZ) tarafından açıklanan verilere göre, iş ilanları Ocak ayında mevsimsel düzeltilmiş verilerle bir önceki aya göre yüzde 0,3 azalarak 208 bin 522 olarak gerçekleşti.

Bir önceki ayın verisi yüzde 5,5 düşüşten yüzde 5,8 düşüşe revize edildi.

Yaşanan düşüşe rağmen iş ilanlarının Delta varyantı karantinası ile en görülen düşük seviyesinin hala yüzde 9,6 üzerinde olduğu belirtildi.

Yıllık bazda artış yüzde 34,5 olarak açıklandı.

Japonya'nın döviz rezervi düşüş gösterdi

Dünya'nın en büyük rezervine sahip ikinci ülkesi olan Japonya'nın döviz rezervi, Ocak ayında düşüş gösterdi.

Japonya Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ülkenin döviz rezervi 1 trilyon 385,9 milyar dolar oldu. Bir önceki ay da rezerv 1 trilyon 404,9 milyar dolar seviyesindeydi.

Ülke'nin altın rezervleri 48 milyar 829 dolar olarak açıklandı. Bir önceki ay altın rezervleri 49 milyar 505 milyon dolar olmuştu.

Borsalar için riskler yukarı yönlü

 

Panelsan halka arzı gerçekleşirse patronların cebine 35 milyon girecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)