E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında hafta, yükselişle başladı---

Asya borsalarında hafta, yükselişle başladı

Asya borsalarında hafta, yükselişle başladı
23 Ağustos 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde yükseldi

Asya Pasifik hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde geçtiğimiz hafta ayı piyasasına yönelen Hong Kong Borsasındaki güçlü toparlanma ile yükseldi.

Çinli teknoloji devi Tencent yaklaşık yüzde 3 artış kaydetti. Yükseliş Hang Seng Endeksini yüzde 1.5 civarında yukarı çekti.

Çin'den gelen regülasyon haberlerinin hisseler üzerinde yarattığı ağırlık ile Hang Seng Endeksi Şubat ayındaki zirvesinden yüzde 20'den fazla gerilemişti.

Çin ana karasında da endeksler ılımlı yükseliş kaydetti.

Güney Kore Kospi ve Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksleri de hafif arttı.

Japonya'da ekonomik aktivitede büyüme, Kovid-19 vaka sayılarındaki artışın ardından uygulamaya konan olağanüstü hal tedbirlerinin etkisi ile yavaşladı. Jibun Bank Öncü Japonya İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Ağustos ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle Temmuz ayındaki 53,0 puandan 52,4 puana indi.

İmalat PMI Ağustos ayında son 7 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Ağustos ayında Jibun Bank öncü hizmet PMI da mevsimsel etkilerden arındırılmış veriler ile Temmuz ayındaki 47,4 puandan 43,5 puana geriledi. Bu, Mayıs 2020'den bu yana görülen en düşük hizmet PMI verisi olarak kayıtlara geçti.

Jibun Bank bileşik PMI da Ağustos'ta 2020'nin aynı ayından bu yana görülen en düşük seviye olan 45,9 puana indi. Temmuz ayında bileşik PMI 48,8 puan olmuştu.

Pelosi 4.5 trilyon dolarlık 2 paket için hedef belirledi

Bitcoin 50 bin dolar direncini kırdı

Karlılıkta ve satışta atağa kalkan borsa şirketleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)