E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında hafta başlarken yön arayışı---

Asya borsalarında hafta başlarken yön arayışı

Asya borsalarında hafta başlarken yön arayışı
05 Temmuz 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde işlemlerde yön bulmakta zorlandı

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftaya yön arayışı ile başladı.

Asya hisselerini çoğunlukla teknoloji hisseleri aşağı çekti. Bölgede Tencent yüzde 1.65, Alibaba yüzde 2 ve Meituan yüzde 3.42 düştü.

Avustralya Borsası ülkede perakende satışların Mayıs ayında mevsimsellikten arındırılmış verilere göre yüzde 01 artış kaydetmesinin ardından yüzde 0.4 yükseldi.

Çin ana karasında ise Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.16 yükseldi. Shenzen endeksi ise yüzde 0.32 arttı. Hong Kong'un Hang Seng Endeksi yatay seyretti.

Çin'de hizmet sektörü aktivitesini ölçen Caixin Hizmet Satın Alma Yöneticileri Endeksi (hizmet PMI) Haziran ayında Kovid-19 vakalarında artışın etkisi ile 14 ayın en düşük seviyesine indi. Mayıs ayında 55,1 puan olan hizmet PMI, Haziran ayında 50,3 puana kadar geriledi. Ancak 50 puan olan başa baş seviyesinin üzerinde kalarak büyümeye işaret etmeyi sürdürdü.

Çin'in İhracat Konteyner Nakliye Endeksi(CCFI), artışını sürdürüyor. Shanghai Nakliye Borsası tarafından hesaplanan verilerine göre, Endeks 2591,41 puandan yüzde 2,4 yukarı gelerek 2653,32 puana çıktı. Bir önceki hafta endeks yüzde 2,6 artış göstermişti. Güney Amerika rotası endeksi aynı haftada yüzde 6,8 ile en fazla artış gösteren bölge oldu. En fazla düşüş gösteren bölge yüzde 9,5 ile Kore rotası olarak belirlendi.

Petrol şirketleri Irak'ı bırakıyor mu?

 

Borsada kaybettiren 9 hata

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)