E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında güçlü yükseliş---

Asya borsalarında güçlü yükseliş

Asya borsalarında güçlü yükseliş
07 Ocak 2021 - 08:10 borsagundem.com

Asya borsaları haftanın dördüncü işlem gününde çoğunlukla alıcılı seyir izledi

Asya Borsaları Demokratların Senato'da çoğunluğu sağlamasının ardından, ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın genişletilmiş teşvikleri hayata geçirebileceği algısı ile yükseldi.

Endeksler bölge genelinde yükselirken, hisse senetleri yeni bir rekora ilerliyor.

Bölgede yalnızca Hong Kong hisse senetleri ABD'nin Çin'in en değerli iki şirketine yatırımları engelleyebileceğine yönelik haberin ardından Alibaba Group Holding Ltd. ve Tencent Holdings Ltd.'deki satışların öncülüğünde geriledi.

Öte yandan ABD'de New York Borsasında üç büyük Çinli şirketin kottan çıkarılma kararına yönelik gelişmeler de yatırımcı algısı üzerinde etkili oluyor.

Japonya'da reel ücretler Kasım ayında da düştü. Son 9 aydır gerileyen reel ücretler Kasım ayında geçen yılın yüzde 1,1 gerisinde kaldı. Reel ücretlerde Ekim ayı değişim oranı ise yüzde 0,1 düşüş olarak revize edildi.

Avustralya'da müstakil konut ve apartman daireleri için verilen onaylarda tahminlere yakın bir artış yaşandı. Avustralya İstatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kasım ayında mevsimsel düzeltilmiş verilerle inşaat onayları aylık yüzde 2,6 artış gösterdi. Piyasalarda beklenti yüzde 2,5 artış olacağı yönündeydi. İnşaat onayları yıllık bazda yüzde 15,0 yükseldi ve 17 bin 205 oldu.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 2.1 yükseldi.
Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 1.8 arttı.
Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 2.2 yükseldi.
Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, yüzde 0.1 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi.

New York borsası karışık seyirle kapandı

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)