E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında ekonomik verilerin etkisi hakim---

Asya borsalarında ekonomik verilerin etkisi hakim

Asya borsalarında ekonomik verilerin etkisi hakim
07 Eylül 2021 - 07:56 borsagundem.com

Asya hisse senetleri Salı günkü işlemlerde çoğunlukla yükseldi, Avustralya ve Güney Kore'de endeksler negatif ayrıştı.

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri yön bulmakta zorlanıyor.

Bölgede Çin'in Ağustos ayına ilişkin ticaret verileri izlendi. Gümrük verilerine göre Çin'de ihracat yıllık bazda yüzde 25.6, ithalat ise yüzde 33.1 yükseldi. Ülkede ticaret fazlası 58.3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Şanghay Bileşik ve Shenzen endeksleri ise pozitif seyrediyor. Hong Kong'da da kazanımlar mevcut.

Japonya’da daha fazla teşvik umutları gündemi ile Topix ve Nikkei 225 Endeksleri de artış kaydediyor. Japonya'da Keyence hissesi Nikkei Endeksine dahil edileceği haberinin ardından yüzde 5'den fazla artış kaydetti.

Güney Kore Kospi Endeksi ve Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksleri ise hafif düştü.

Avustralya Merkez Bankası(RBA), faiz oranında bir değişikliğe gitmedi.

RBA'nın dün başlayan ve bugün sona eren toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının değişmeyerek yüzde 0,10 olarak kaldığı belirtildi. Piyasalarda da faiz oranında bir değişiklik beklenmiyordu.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'in ihracatı Ağustos'ta beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

Çin Gümrük İdaresi'nin açıkladığı verilere göre, ihracat Ağustos ayında yıllık yüzde 25,6 arttı. Piyasa beklentisi yüzde 17,0 artış olacağı yönündeydi.

Aynı dönemde ithalat artışı da piyasa beklentisi olan yüzde 25,7'nin üzerinde, yüzde 33,1 oldu.

Böylece dış ticaret fazlası 58,34milyar dolar olarak gerçekleşti. Piyasa beklentisi fazlanın 48,0 milyar dolar olacağı yönündeydi

Japonya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret açığı 537,7 milyar yen oldu. Geçen yılın aynı döneminde 216,0 milyar yen açık verilmişti.

İhracat yüzde 37,0 artışla 4 trilyon 155,5 milyar yen olurken, ithalat yüzde 44,5 artışla 4 trilyon 693,3 milyar yen oldu.

Japonya Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ülkenin döviz rezervi 37 milyar 780 milyon dolar artarak 1 trilyon 424,3 milyar dolar oldu. Bir önceki ay rezerv 1 trilyon 386,5 milyar Dolar seviyesindeydi.

Japonya'da Başbakanın Suga'nın görevi bırakacağını açıklamasının ardından yerine aday olan isimler arasında yer alan Kishida, ülkenin 30 trilyon yen (270 milyar dolar) seviyesinde yeni teşvik paketi hazırlaması gerektiğini söyledi.

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)