E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları zayıf ABD piyasalarıyla geriledi---

Asya borsaları zayıf ABD piyasalarıyla geriledi

Asya borsaları zayıf ABD piyasalarıyla geriledi
07 Temmuz 2017 - 07:43 borsagundem.com

ECB'nin piyasadaki likidite bolluğunu azaltma ihtimali küresel piyasalarda tahvil getirilerini yükselterek ve hisse senetlerini üzerinde satış baskısı yaratmaya devam ediyor

Asya borsaları, Wall Street'deki zayıf seyrin ardından bugün gerilerken, küresel devlet tahvil getirileri Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) devasa tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı yönünde pozisyon almalarıyla yükseldi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi , ABD'de Dow Jones'un yüzde 0.7, Nasdaq  endeksinin ise yüzde 1 düşüşle kapanmasını izleyerek bugün yüzde 0.4 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 0.1 gerilerken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi  yüzde 0.3, Avustralya borsası  yüzde 1.2 düştü.
Hong Kong'un Hang Seng  endeksi de yüzde 0.35 ekside bulunuyor. ECB Başkanı Mario Draghi'nin geçen haftaki açıklamalarında sergilediği para politikasındaki sıkılaştırma yanlısı tutumdan bu yana ECB'nin piyasadaki likidite bolluğunu azaltma ihtimali küresel piyasalardaki ana tema haline geldi. Bu ihtimal tahvil getirilerini yükselterek ve hisse senetlerini üzerinde satış baskısı yarattı.
Pan-Avrupa STOXX 600 endeksi  dün 11 haftanın en düşük seviyesine gerilerken, Alman devlet tahvil getirileri 
ECB'nin Haziran toplantısı tutanaklarının merkez bankasının tahvil alımlarını artırma taahhütünden vazgeçmeye açık kapı bırakmasının ardından 18 ayın en yüksek seviyesine çıktı. ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirileri yüzde 2.391'e kadar yükselerek yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 2.3838'de bulunuyor.
ABD Hazine tahvil getirileri yatırımcıların Avrupa devlet tahvil faizlerindeki yükselişe odaklanmaları sonucu beklentilerden daha düşük açıklanan dünkü ABD ADP özel istihdam verisinden etkilenmedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)