E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükselişle kapandı---

Asya borsaları yükselişle kapandı

Asya borsaları yükselişle kapandı
28 Kasım 2013 - 09:22 borsagundem.com

ABD'den gelen olumlu verilerin ardından yenin 6 ayın en düşüğüne gerilemesi üzerine Asya borsaları yükseldi

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de istihdam ve tüketici güveni verilerinin iyimserliği desteklemesi üzerine yenin 6 ayın en düşüğüne gerilemesinin ardından Asya borsaları yükseldi. Japon Nikkei 225 Endeksi 6 yılın zirvesinden kapandı.

Honda  Motor Co., yenin dolar karşısında zayıflayarak, Japon ihracatçıların kâr görünümünü desteklemesiyle yüzde 1.5 değerlendi.  Warmambool Cheese & Butter Factory Co., Avustralya'nın en büyük süt imalatçısı Murray Goulburn Cooperative Co.'nun alım teklifini yükseltmesi üzerine yüzde 0.8 primlendi. Maden hizmetleri şirketi Forge Group Ltd., şirketin 2014'te zarar açıklayacağını söylemesinin ardından yüzde 84 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 kazançla 142.16 puana çıktı. Endeksteki 10 sektör grubunun hepsi yükseldi. Küresel hisseler bu yıl 8 trilyon dolar değer kazanarak, 2009'dan bu yana en yüksek kazancına işaret etti. Hisselerdeki değerlenmede, merkez bankalarının, dünya genelinde ekonomileri desteklemeye yönelik adımları etkili oldu. Asya-Pasifik Endeksi 2013'te yüzde 9 artarken, bu ay yüzde 0.9 düştü.

Asya'daki kazanç büyümesinin, küresel ekonomiye karşı büyük oranda kaldıraçlı olmayı sürdürdüğünü söyleyen Nomura Holdings Inc.'in küresel hisse senedi stratejileri müdürü Michael Kurtz, "Ekonomistlerimiz ABD ekonomisinin 2014'te sonunda daha güçlü bir şekilde hızlanmasını bekliyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)