E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yön belirleyemiyor---

Asya borsaları yön belirleyemiyor

Asya borsaları yön belirleyemiyor
12 Ağustos 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın dördüncü işlem gününde yatay bir seyir izliyor

Asya hisse senetleri haftanın dördüncü işlem gününde ABD'nin tüketici fiyat endeksi verisinin korkulduğu kadar kötü gelmemesinin ardından yatay seyretti.

Çin'de Şanghay Bileşik endeksi yatay, Shenzen ise hafif ekside seyrediyor.

Hong Kong'un Hang Seng Endeksi geriledi. Japonya'da Nikkei 225 ve Topix endeksleri hafif arttı, Güney Kore'de Kospi Endeksi ise hafif arttı.

Japonya'da üretici fiyatları artışı 13 yılın zirvesine yükseldi. Japonya Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre Temmuz ayında üretici fiyatları geçen yılın aynı dönemine oranla %5,6 yükseliş gösterdi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde yeni tip korona virüsün (Kovid-19) Delta varyantı bulaşını önlemek için uygulanan tam kapanmanın bir hafta daha uzatıldığı açıklandı. Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, eyaletin başkenti Melbourne'da düzenlediği basın toplantısında, son 24 saatte yaklaşık 41 bin 500 testin sonucuna göre Kovid-19'a yakalanan 20 kişiden 15'nin karantinada olduğunu ancak 5 yeni vakanın kaynağını araştırdıklarını belirtti. Andrews, 12 Ağustos gece yarısı son ermesi planlanan tam kapanmanın 19 Ağustos gece yarısına kadar uzatıldığını bildirdi.

Japonya'da dün salgınının başından beri en yüksek sayıda günlük vaka saptandı. Kyodo ajansına göre Japonya'da bir kamu sağlığı merkezi yöneticisi virüse karşı aşılanmalarına rağmen testleri pozitif sonuçlanan 65 yaş üstü kişilerin sayısının gün geçtikçe arttığını kaydetti. Tokyo ve çevre eyaletler ile güneydeki Osaka kenti ve Okinawa adasında uygulanan olağanüstü halin ağustos ayı sonunda yürürlükten kaldırılması planlanıyor.

Güney Kore, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte bugüne dek görülen en fazla günlük vaka tespit edildi. Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, son 24 saatte 2 bin 223 yeni Kovid-19 vakası görüldüğünü bildirdi. Günlük vaka sayısı, ilk vakanın tespit edildiği 20 Ocak 2020'den bu yana en yüksek düzeye ulaştı.

ABD borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Avrupa borsaları, ABD'den gelen enflasyon verileriyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)