E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yeni haftaya karışık seyirde başladı---

Asya borsaları yeni haftaya karışık seyirde başladı

Asya borsaları yeni haftaya karışık seyirde başladı
08 Mart 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde yön bulmakta zorlanırken, Çin'den gelen güçlü ihracat verisi takip edildi

Asya hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde karışık bir seyre yöneldi. Avustralya ve Japonya'da kazanımlar hâkimken, Çinli yeklilerin politika sıkılaştırmaya gidebilecekleri endişeleri yeni haftanın ilk gününde Çin ve Hong Kong borsalarına satış getirdi.

Çin'in 2021 yılı için GSYH büyüme hedefini yüzde 8 olan piyasa beklentilerine rağmen yüzde 6'nın üzeri olarak belirlemesi ve 14'ncü 5 Yıllık Kalkınma Planı'nda 2021-2025 dönemi için büyüme hedefine yer verilmemesi yatırımcıların Çin'de bir miktar politika sıkılaştırma olabileceği endişesi duymalarına yol açtı.

Shanghay Bileşik Endeksi 3465 puana kadar düşüşün ardından Cuma gününe göre yüzde 1,01 kayıpla 3466,50 puandan işlem görüyor. Shenzhen CSI300 Cuma gününe göre yüzde 1,91 ve Hong Kong Hang Seng Endeksi yüzde 1,34 aşağıda.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 0,5 yükseldi.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 1,2 arttı.

Hong Kong’un Hang Seng Index yüzde 1 geriledi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0,4 düştü.

Çin'in ihracatı yılın ilk iki ayında yüzde 60.6 arttı

 

ABD'de asgari ücret artışı bir başka bahara kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)