E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yeni haftada düşüşte ---

Asya borsaları yeni haftada düşüşte

Asya borsaları yeni haftada düşüşte
26 Eylül 2022 - 08:07 borsagundem.com

Asya-Pasifik'teki hisseler, olumsuz havanın piyasalar üzerinde baskı yaratmaya devam etmesiyle Pazartesi günü sert bir şekilde düştü.


Nikkei 225 Japonya'da erken ticarette yüzde 1.97 düştü ve Topix yüzde 2 düştü. Güney Kore'nin Kospi'si yüzde 2.3 kaybetti ve Kosdaq yüzde 3.12 değer kaybetti.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,94 geriledi. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 1,19 düştü.

Bu arada, Hong Kong'un Hang Seng Endeksi, Hang Seng Tech Endeksi'nin trendi yakalayıp yüzde 2,45 artmasıyla yüzde 0,38 değer kazandı. Çin anakarasında, Şanghay Bileşik yüzde 0,3 ve Shenzhen Bileşeni yüzde 1 arttı.

Hindistan Merkez Bankası'nın para politikası komitesinin bu hafta toplanması planlanıyor ve Çin'in hafta sonunda fabrika faaliyeti verilerini yayınlaması bekleniyor.

Gayrimenkul geliştiricisi China Vanke'nin bir yan kuruluşu olan Onewo, bu hafta Hong Kong Borsasında da piyasaya çıkacak.

Japonya'nın 10 yıl vadeli devlet tahvilinde getiri BOJ'un belirlediği tavana ulaştı

Japonya'nın 10 yıl vadeli devlet tahvilinde getiri 3 haftanın en düşük seviyelerinin görülmesinin ardından bugün toparlanarak BOJ'un belirlediği tavan alan yüzde 0,25'e çıktı.

10 yıl vadeli Japon devlet tahvilinde getiri şu sıralarda yüzde 0,245 seviyesinde.

ABD'nni 10 yıl vadeli tahvilinde getiri Cuma günü 12 yılın en yüksek seviyesine, 2 yıl vadeli Hazine kağıdında getiri 2007'den bu yana görülen en yüksek seviyesine çıktı.

Çin MB, yuana destek için döviz riski karşılık oranını yükseltecek

Çin Merkez Bankası bugün yaptığı açıklamada, yuanda son dönemde yaşanan değer kaybını yavaşlatmak için yuana karşı pozisyon almayı daha pahalı hale getirecek adımlar atacak.

Yapılan açıklamaya göre Çin MB, bazı forward kontratlar için risk karşılığı oranını artıracak.

Verilen bilgiye göre Çin MB, finansal kuruluşların forward döviz kontratı alımlarında ayırmaları gereken risk karşılığı, rezervi oranını 28 Eylül'den itibaren yüzde 0'dan yüzde 20'ye çıkaracak.

Çin MB, risk rezerv zorunluluğunu Ekim 2020'de sıfıra indirmişti.

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

 

Dolar güçlenmeye devam ediyor

 

Altın fiyatlarında güçlü dolar baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M E L E H A T K A P I K U L U26 Eylül 2022 11:12

    Merak etmeyin öğleden sonra hisseleri milletin kuçağına basarlar.bizim sazanlar ve Z kuşağı yatırımcılar batmış durumda daha da batacaklar.