E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları teknoloji hisseleri ile düştü---

Asya borsaları teknoloji hisseleri ile düştü

Asya borsaları teknoloji hisseleri ile düştü
04 Haziran 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, Biden’ın Trump'ın kara listesini genişletmeye hazırlandığı haberi ile geriledi

Asya Borsaları haftanın son işlem gününde Çinli teknoloji şirketlerinin Hong Kong'da sert gerilemesini takip ederek düştü.

Cuma sabah seansında Hong Kong'da işlem göre Alibaba hisseleri Ant Group'un tüketici finans şirketi kurmasına onay çıktığına yönelik haber akışına karşın yüzde 1'e yakın geriledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, selefi Donald Trump’ın Çin ordusu ile bağlantılı Amerikan şirketlerine uyguladığı yasakları bu hafta daha geniş kapsamlı hale getirmeye hazırlandığı haberi satıcılı seyir üzerinde etkili oluyor.

Konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, Biden’ın talebi üzerine ABD Hazinesi Çin’in savunma ve gözetleme teknolojisi sektörleriyle ilişkisi nedeniyle finansal yaptırımlara maruz kalabilecek şirketlerin listesini hazırlayacak.

Bölgede Japonya ve Güney Kore'de Cuma günkü işlemlerde satıcılı seyrediyor. Hong Kong'da Baidu, Tencent ve Meituan hisseleri de gerilerken, Hang Seng TECH endeksi yüzde 1.24 düştü.

Çin Merkez Bankası yuan için günlük hareket bandı orta noktasını 28 Mayıs'tan bu yana görülen en yüksek seviyede belirledi. Banka, yuanın ABD Doları karşısında günlük hareketi için orta noktayı 6,4072 olarak belirledi. ABD Doları/Çin Yuanı paritesi dün 6,4040 seviyesinden günü tamamlamıştı.

Hindistan Merkez Bankası(RBI) , gösterge faiz oranını değiştirmedi. RBA'dan yapılan açıklamaya göre, repo faiz oranı yüzde 4,00 olarak kaldı. Piyasa beklentisi de aynı yöndeydi. RBA, ters repo oranını yüzde 3,35, rezerv rasyo oranını yüzde 4,00 olarak bıraktı.

ABD Borsalarında AMC’ye büyük ilgi

Çin'den şok açıklama: Batılı perakendeciler kalitesiz mal alıyor

New York borsası günü kayıpla tamamladı

Avrupa borsaları günü karışık seyirle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)