E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları SVB endişeleriyle negatif seyirde---

Asya borsaları SVB endişeleriyle negatif seyirde

Asya borsaları SVB endişeleriyle negatif seyirde
14 Mart 2023 - 07:32 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Silikon Vadisi Bank da dahil olmak üzere ABD'deki iflas etmiş bankalar ile boğuşurken, Wall Street'te bir gecede görülen sert kayıpların ardından salı günü dalgalı bir seansta geriledi.


Japonya'da Topix yüzde 2,34 kayıpla önde gitti ve Softbank Group hisseleri yüzde 3,5'e varan düşüş gösterdi. Asya'nın sabah ticaretinde geçen yıl Ekim ayından bu yana en düşük noktasına inen Nikkei 225 yüzde 1,91 değer kaybetti.

Güney Kore'nin Kospi'si de yaklaşık yüzde 2 düştü ve Kosdaq yüzde 2,74 düştü. Avustralya'da S&P/ASX 200, büyük ölçüde bankacılık sektöründeki kayıpların öncülüğünde yüzde 1,5 düştü. Ekonominin Tüketici Güveni de tarihi düşük seviyelere yakın kaldı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,73 düşerken, Hang Seng Tech endeksi yaklaşık yüzde 2 düştü. Anakara Çin'de, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1,04 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 1,75 düştü.

Yatırımcılar, Salı günü açıklanacak olan Şubat ayı ABD tüketici fiyat endeksini de yakından takip edecekler.

New York borsası günü karışık seyirle kapattı

 

Borsa İstanbul'dan Türk İlaç'a uyarı

 

Avrupa borsalarında 'SVB' depremi: Kayıplar yüzde 3'e ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)