E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları kayıplarını kapatıyor---

Asya borsaları kayıplarını kapatıyor

Asya borsaları kayıplarını kapatıyor
10 Eylül 2021 - 08:08 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler pozitif seyrediyor

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler Cuma günkü işlemlerde yatırımcıların Hong Kong'da listelenen ve regülasyon haberlerinden negatif etkilenen sektörlerdeki toparlanma ile yükseliş kaydetti.

Cuma günkü işlemlerde Tencent ve Netase hisse senetleri sırasıyla yüzde 2.33 ve yüzde 3.96 artarak Perşembe günkü kayıplarının bir kısmını telafi etti.

South China Morning Post'ta yer alan habere göre, Çin hükümeti ülkede yeni oyunlar için başvuruları erteleyecek haberi oyun sektörü hisselerine satış getirmişti fakat piyasa kapanışının ardından basın kuruluşu haberi düzelterek, düzenleyicilerin başvuru süreçlerini yavaşlatacağını bildirdi.

Öte yandan Hong Kong'da listelenen dünyanın en büyük emlak geliştirici şirketlerinden China Evergrande Group şirketin borç durumuna ilişkin endişelerle geriledi.

Hong Kong'da endeks Perşembe günkü yüzde 2'lik gerilemesinin bir kısmını telafi ederek yüzde 1.1 yükseldi. Çin endeksleri de artıda seyretti.

Bölge genelinde Güney Kore Kospi, Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi ve Japon endeksleri de artıda seyretti.

ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Xi Jinping, Şubat ayından bu yana ilk kez telefonda görüştüler. Görüşme 90 dakika sürdü.

Biden ile Xi arasında görüşme, Biden yönetiminin Çin politikasına yönelik geniş kapsamlı bir gözden geçirmeyi tamamlamak için çalıştığı bir dönemde gerçekleşti.

Fed başkanları hisse senedi yatırımından çıkma kararı aldı

Bozkır: BM'de zor bir dönemde görev yaptım

SPK, 80'den fazla izinsiz foreks sitesini erişime kapatıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)