E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları kayıplarını geri aldı---

Asya borsaları kayıplarını geri aldı

Asya borsaları kayıplarını geri aldı
18 Mayıs 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde kazanıma yöneldi

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların Japonya'nın ilk çeyreklik büyüme verisini değerlendirmesi ile yükseldi.

Tayvan'ın Taiex Endeksi, önceki gün artan ülkede artışa geçen korona virüs vakalarının fiyatlanması ile yaklaşık yüzde 3 düşmesinin ardından Salı günkü işlemlerde yüzde 3.28'den fazla yükseldi ve kayıplarını telafi etti.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi de kazanıma yöneldi. Endeks yüzde 2'den fazla artış kaydederken, Topix'te de kazanımlar yüzde 1,5 civarındaydı.

Çin ana karasında ve Hong Kong'da endeksler daha sınırlı kazanımlar kaydederken, Güney Kore Kospi de yüzde 1'den fazla artış kaydetti.

Japon ekonomisinin korona virüs salgınının yarattığı krizden toparlanması yavaşladı. Ekonomi, son 3 çeyrekte ilk kez daraldı.

Ocak-Mart döneminde Japonya'da GSYH bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 azaldı. Ekonomistler ise yüzde 1,2 daralma bekliyordu. İlk çeyrekteki GSYH değişimi yıllıklardırıldığında daralma yüzde 5,1 seviyesinde oldu. 

Japon ekonomisinin yarısından fazlasını oluşturan özel tüketim yılın ilk 3 ayında yüzde 1,4 daraldı. Ekonomistler ise özel tüketimimin yüzde 2,0 düşmesini bekliyorlardı.

Ocak-Mart döneminde sermaye harcamalarında düşüş yüzde 1,4 olarak gerçekleşti.

NYSE haftanın ilk işlem gününde düşüşle kapandı

 

Avrupa borsaları İtalya hariç düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)