E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık seyretti---

Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsaları karışık seyretti
16 Ocak 2015 - 09:57 borsagundem.com

Asya borsalarında, İsviçre MB'nın faiz indirimi ve kur politikasında değişiklik içeren sürpriz kararlarının ardından karışık bir seyir izlendi

İsviçre Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından, altın ve yene olan talep artarken, bu durum Japonya hisselerinde sert satışları da beraberinde getirdi. Gelişmelerin etkisiyle Japonya'da Nikkei endeksi 3 Kasım 2014'ten bu yana en düşük seviyeye gerilerken, günü yüzde 1,4 düşüşle 16.864 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi de şu dakikalarda yüzde 0,3 kazançla 116,551 seviyelerinden işlem görüyor.

Buna karşın, Çin'de ülke merkez bankasının zorunlu karşılıklarda indirime gideceği beklentileri Şanghay bileşik endeksini destekledi ve endeksin pozitif ayrışmasını sağladı. Şanghay bileşik endeksi, dünkü yükselişine bugün de devam etti ve günü yüzde 1,2'lik artışla 3.376 puandan kapattı.

Güney Kore'de Kospi endeksi, yüzde 1,4 gerilemeyle haftanın son işlem gününü 1.888,13 puandan sonlandırdı.

Hindistan'da, ülke merkez bankasının dün enflasyondaki düşüşe dikkati çekerek ekonomiye desteklemek için politika faizini yüzde 7,75'e çekmesinin ardından, Sensex endeksindeki pozitif seyir devam ediyor. Kararla dün hızlı yükselen endeks, bugün de yüzde 0,1 artışla 28.115 puanda dalgalanıyor. Dolar/rupi paritesi de yüzde 0,3 düşüşle 61,898 seviyelerinden alıcı buluyor.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,9 azalışla 24.145 puanda dalgalanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)