E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Asya borsaları karışık seyretti---

Asya borsaları karışık seyretti

 Asya borsaları karışık seyretti
19 Ağustos 2022 - 08:11 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, Cuma günü son piyasa rallisini canlandırmak isteyen sessiz bir Wall Street'e karşı dalgalı bir seyirde.

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde dalgalı bir seyir izliyor

Şanghay Bileşik Endeksi çoğunlukla yatay seyrederken, Shenzhen Bileşeni yüzde 0.33 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi de yüzde 0.39 daha düştü, ancak bu hafta haberlerde Tencent'in Meituan'ı reddetmesi nedeniyle yüzde 1.86 artışla Tencent ve Meituan'dan olumlu bir hareket oldu.

Japon Nikkei 225 yüzde 0,51 ve Topix endeksi yüzde 0,45 artarken Kospi yüzde 0,38'de hafif bir düşüş yaşadı.

Bloomberght'te yer alan habere göre, Japonya'nın temmuz ayı manşet enflasyonu yüzde 2,4'ten yüzde 2,6'ya yükseldi. Bu, yüzde 2,2'lik beklentilerin üzerindeydi ve Japonya Merkez Bankası'nın yüzde 2,0 hedefinden daha yüksekti.

Japon hisse senetleri hareketliydi. Nissan yüzde 1,49, Suzuki yüzde 1,07 arttı, Nikon ise yüzde 2'nin üzerinde yüksek işlem gördü. Elektronik hisseleri Sony, Sharp ve Olympus da yüzde 1'den fazla yükseldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yatay seyrediyor.

Yeni Zelanda, temmuz ayında 4.17 milyar dolardan biraz daha yüksek ihracat bildirdi. Ancak ithalat da Haziran ayında 7.38 milyar NZ'dolardan Temmuz için 7.77 milyar NZ dolara yükseldi.

Malezya, temmuz ayı ticaret rakamlarını günün ilerleyen saatlerinde açıklayacak.

Tencent'in bu hafta başlarındaki ikinci çeyrek gelir düşüşünden sonra, diğer teknoloji devi NetEase, piyasalara ikinci çeyrek net gelirinde yıllık yaklaşık yüzde 13 artış kaydederek beklentileri aştı.

Perşembe günü, hem Goldman Sachs hem de Nomura, Çin'in GSYİH büyümesi için tahminlerini zayıf talep, sıfır Kovid politikasından kaynaklanan belirsizlikler ve bir enerji krizi nedeniyle düşürdü.

Günün önemli şirket haberleri 19/08/2022

 

New York borsası yükselişle kapandı

 

Avrupa borsaları günü pozitif kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)