E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık seyretti---

Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsaları karışık seyretti
17 Ocak 2022 - 09:36 borsagundem.com

Küresel piyasalarda Çin'den gelen faiz indirimi ve tahvil getirilerindeki seyir dikkatle izleniyor. Çin Merkez Bankası yaklaşık iki yılın ilk faiz indirimini gerçekleştirirken, Çin ekonomisinde son çeyrek büyümesi de tahminlerin üzerinde geldi.

Yeni haftanın ilk gününde yatırımcılar küresel çapta gerçekleşen devlet tahvil getirilerindeki yükselişin ve Çin’deki para politikası gevşemesinin etkilerini tartarken Asya Pasifik Borsaları karışık bir görünüm sergiliyor. Japonya’da Nikkei 225, Çin’de ise CSI 300 yüzde 0,9 yükselirken Hong Kong Hang Seng düşüş kaydediyor.

Tahvil piyasasında Avustralya ve Yeni Zelanda getirileri, cuma günü ABD’de 10 yıllık getirilerde yaşanan sekiz baz puanlık yükselişi takip ediyor. Avustralya 10 yıllık getirisi yedi baz puan yükselişle yüzde 1,92’ye çıktı.

Çin ekonomisi 2021 yılında hedefin çok üzerinde büyüdü

Yılın son aylarında yavaşlama gösterse de Çin ekonomisi 2021 yılının tamamında Çin hükümetinin yüzde 6 ve üzeri olan hedefinin çok üstünde bir büyüme gösterdi.

2021 yılında GSYH piyasa beklentilerine paralel olarak 2020 yılına göre yüzde 8,1 büyüdü.

Yılın son çeyreğinde ise büyüme son 1,5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. GSYH 4'ncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,0 arttı. Üçüncü çeyrekte yüzde 4,9 olan büyümenin son çeyrekte yüzde 3,6 seviyesine yavaşlaması bekleniyordu.

Ekim-Aralık döneminde GSYH önceki 3 aya öre yüzde 1,6 arttı. Beklenti yüzde 1,1 artış olacağı yönündeydi.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

 

Brent petrol yükselişini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)