E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık seyirde---

Asya borsaları karışık seyirde

Asya borsaları karışık seyirde
30 Ocak 2023 - 07:25 borsagundem.com

Asya-Pasifik'te hisse senetleri, bir haftalık Yeni Yıl tatilinin ardından anakara Çin piyasalarının yeniden ticarete başlamasıyla Pazartesi günü karışık işlem gördü.

Çin onshore hisse senetleri boğa piyasasına yöneliyor. Anakarada işlem gören en büyük hisse senetlerini takip eden CSI 300, geçen yılın Ekim ayının sonunda gördüğü son düşük seviyelerinden yaklaşık yüzde 20 kazandı.

Shenzhen Bileşeni yüzde 1,4 yükselerek kazançlara öncülük etti. Shanghai Composite yüzde 0,55 yükselirken, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,9 daha düşük işlem gördü.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0.14 yükselirken Topix yüzde 0.33 yükseldi. Güney Kore Kospi yüzde 0.26 değer kaybederken Kosdaq yüzde 1.2 düştü.

S&P/ASX 200 Avustralya'da düz çizginin biraz altındaydı. Yatırımcılar ayrıca Yeni Zelanda'dan gelen ticaret verilerini de değerlendirdi.

Wall Street'teki hisse senetleri, Tesla hisselerindeki kazançlar ve Perşembe günü beklenenden daha iyi gelen GSYİH raporuyla geçen Cuma günü yüksek kapattı. Tüm majör ortalamalar pozitif bir hafta bildirdi ve bir aylık kazanımlara doğru ilerliyor.

Finansman kalemlerine dikkat! Borsada bilanço dönemi başladı

 

Borsa neden düşüyor

 

ABD borsaları günü yükselişle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)