E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Japonya ile yükseldi---

Asya borsaları Japonya ile yükseldi

Asya borsaları Japonya ile yükseldi
26 Ekim 2021 - 08:04 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde pozitif seyretti

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde kazanıma yöneldi, kazanımlara Japonya Borsası öncülük etti.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yaklaşık yüzde 2 artarken, Topix Endeksi'nde de yüzde 1,5 civarında yükseliş söz konusuydu.

Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 0.55 arttı. Ülkede mevsimsellikten arındırılmış verilere göre, gayrisafi yurt içi hâsıla 2021'in üçüncü çeyreğinde yüzde 0.3 artış kaydetti.

Çin ana karasında endekslerdeki kazanım sınırlı kaldı. Avustralya borsası da alıcılı seyrediyor.

Japonya'da şirket hizmet fiyatları 7 aydır artıyor

Japonya'da şirketlerin hizmetler için birbirlerine uyguladıkları hizmet fiyatları Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 arttı. Son 7 aydır yükselen fiyatlar Ağustos ayında yıllık yüzde 1,0 artış göstermişti.

Hizmet fiyatlarındaki yükselişin arkasındaki ana etken nakliye ücretleri oldu.  Okyanus taşımacılığında navlun ücretleri Eylül'de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34,9 yükseldi ve bu 2008'den bu yana görülen en büyük artış oldu.

Eylül ayında hava yolunda navlun ücretleri yüzde 28,5 yükseldi. Ağustos ayında artış yüzde 19,6 olmuştu.

Çin Merkez Bankası 7 günlük ters repo ile piyasalara 190 milyar yuan verdi

Çin Merkez Bankası bugün düzenlediği 7 gün vadeli ters repo operasyonu ile piyasalara 200 milyar yuan verdi.

7 gün vadeli ters repo operasyonunda faiz yine yüzde 2,20 seviyesinde oluştu.

Bugün için sadece 10 milyar yuan tutarında ters repo dönüşü olduğu dikkate alındığında Çin MB'nin piyasalara verdiği net likidite 190 milyar yuan oldu.

Sektör analistlerine göre,  Çin Merkez Bankası'nı piyasalara bu kadar büyük bir likidite sağlaması, Banka'nın zorunlu karşılık oranlarında bir indirime gideceği beklentilerini azalttı.

Analistler, Çin MB'nin zorunlu karşılık oranını indirmesinin para politikasında gevşetme. İndirmemesinin sıkılaştırma anlamanı gelmediğini, Çin MB'nin politikasının odağında makul ve bol likiditeyi devam ettirmek, piyasada para sıkışıklığı yaşanmasının önlenmesi olduğunu da ifade ettiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)