E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları iki yılın zirvesinden geriledi---

Asya borsaları iki yılın zirvesinden geriledi

Asya borsaları iki yılın zirvesinden geriledi
18 Temmuz 2017 - 08:17 borsagundem.com

Piyasalar gördükleri zirve seviyelerinden gelen satışlarla geriledi.

Asya borsaları bugün iki yılın en yüksek seviyelerden gerilerken, dolar ABD sağlık yasasının Kongre'den geçemeyeceğine yönelik şüpheleri artması ve Fed'in faiz artırımı konusunda daha temkinli olacağı beklentileriyle kayıplarını artırdı.Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  Nisan 2015'ten bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 geriledi. Dünkü resmi tatilden sonra açılan Japon Nikkei endeksi  yüzde 0.6 düştü.
ABD'de iki Cumhuriyetçi senatör, dün Obamacare adıyla bilinen sağlık yasasının yürürlükten kaldırması tasarısına destek vermeyeceklerini belirterek, tasarının yasalaşmak için gereken destekten yoksun kaldığını gösterdiler. ABD S&P endeksi vadeli işlemleri  bu haberden sonra hafif düşüş gösterdi, ancak daha sonra kayıplarını telafi ederek yatay seyretti. Wall Street, bu hafta beklenen ikinci çeyrek bilançoları öncesi dün düşük hacimli işlemlerde yatay kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)