E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Hindistan'daki vaka artışıyla yön arayışında---

Asya borsaları Hindistan'daki vaka artışıyla yön arayışında

Asya borsaları Hindistan'daki vaka artışıyla yön arayışında
03 Mayıs 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftaya başlarken yön bulmakta zorlandı

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftaya karışık bir başlangıç yaptı. Güney Kore ve Avustralya Borsaları yükselirken, Hong Kong'da endeks negatif bölgede kaldı. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi de düştü.

Bölge genelinde endeksler Hindistan'da günlük 400.000 seviyelerine kadar yükselen ve ülkedeki sağlık sisteminin kitlenmesine neden olan rekor vaka sayılarını izliyor.

Çin, Tayland ve Japonya borsaları ise tatil nedeniyle kapalı.

Çin'de yeni konut fiyatları, kıyı kentlerindeki yüksek talebin etkisi ile Nisan ayında yükseldi. Çin'in büyük bağımsız gayrimenkul araştırma şirketi olan China Index Academy tarafından derlenen verilere göre Nisan ayında yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,23 arttı. Mart ayında fiyatlar yüzde 0,2 artış göstermişti.

Japonya, gelecek hafta 10 yıllık ihale ile borçlanacak. Japonya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 11 Mayıs'ta düzenlenecek 20 Mayıs 2031 vadeli ihale ile 2,6 trilyon yenlik borçlanma hedefleniyor. İhalenin valör tarihi ise 12 Mayıs 2021 olarak belirlendi.

Hindistan’da Başbakan Modi’nin partisi, eyalet meclisi seçimlerinde başarılı olamadı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin partisi Bharatiya Janata (BJP), yaklaşık 1 aydır süren eyalet meclisi seçimlerinde sadece bir eyaleti kazanabildi.

Hindistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre korona virüs vakaları hızla artmaya devam ediyor.  Son 12 gündür günlük vaka sayısı 300 binin üzerinde seyreden Hindistan'da son 24 saatte 368 147 vaka daha tespit edildi. Toplam vaka sayısı 19,93 milyona ulaştı. Son 24 saatte 3 bin 417 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle birlikte toplam can kaybı 218 bin 959'a çıktı.

Hindistan’da tıbbi malzeme sağlayamayan yetkililer cezalandırılacak!

Borsada öne çıkan 10 hisse

Petrol fiyatlarında Hindistan etkisi

Hindistan'da salgın kontrolden çıkıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)