E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya yükselişle başladı---

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı
02 Ağustos 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde pozitif seyretti

Asya Pasifik bölgesinde endeksler haftanın ilk işlem gününde yükseliş kaydetti.

Avustralya'da Afterpay hissesi ABD'li Fintech şirketi Square ile anlaşma haberinin ardından yüzde 19'dan fazla artış kaydetti.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 1,5’dan fazla artış kaydetti. Topix ise yaklaşık yüzde 2 arttı. Güney Kore Kospi ve Hong Kong'un Hang Seng Endeksleri ise yataya yakın arttı.

Çin ana karasında hisse senetleri önceki kayıplarını telafi ederek hafif artış kaydetti.

Temmuz'da yaklaşık 3 yılın en kötü aylık performansını gösteren Çin hisse senetleri yeni haftanın ilk gününde toparlandılar.

Shanghay Bileşik Endeksi Cuma gününe göre yüzde 1,5 yükselirken, Shenzhen CSI300 de yüzde 2,09 arttı. Geçtiğimiz hafta CSI 300 yüzde 5,5 ile Ekim 2018'den bu yana görülen en büyük düşüşü yaşamıştı.

CSI 300 finans sektörü alt endeksi yüzde 3,14 ile bugünün dikkat çeken sektörleri arasında yer aldı.

Hong Kong'da da Hang Seng Endeksi yüzde 0,92 yükselirken, Çin hisselerin işlem gördüğü HSCE endeksi yüzde 0,76 arttı.

Çin'de Caixin/Markit imalat PMI Temmuz ayında son 16 ayın en düşük seviyesine indi.  Haziran ayında 51,3 puan olan Caixin/Markit imalat PMI, Temmuz ayında 50,3 puana geriledi. Analistler ise imalat PMI'nın Temmuz ayında 51,1 puan olacağını öngörüyorlardı.  Caixin Insight Group kıdemli ekonomisti Wang Zhe yaptığı açıklamada, "Ekonomi hala büyük aşağı yönlü baskı ile karşı karşıya. Yüksek ürün fiyatları, özellikle tüketici malları ve ara mallara talebi aşağı çekti değerlendirmesini yaptı.

Çin'de yeni konut fiyatlarında artış 5 aydır ilk kez yavaşladı. Çin'in en büyük bağımsız emlak araştırma şirketi China Index Academy tarafından derlenen verilere göre, Çin'de yeni konut fiyatları Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,35 arttı. Haziran ayında fiyatlar yüzde 0,36 artış göstermişti

Çin'de artan korona virüs vakalarının yarattıkları endişe Çin devlet tahvillerinin getirisini Haziran 2020'den bu yana görülen en düşük seviyesine indirdi. 10 yıl vadeli Çin devlet tahvilinin getiri 4 baz puan düşüşle 2,803'e kadar indi. Şu sıralarda da 2,8050 seviyesinden işlem görüyor.

Çin'de imalat sektörü aktivitesi Temmuz ayında son 17 ayın en yavaş hızı ile büyüdü. Temmuz ayında imalat sektörü aktivitesinde büyüme, yüksek ham madde maliyetlerinin, ekipman bakımlarının ve olağanüstü hava şartlarının etkisi ile yavaşladı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından hazırlana resmi imalat PMI Temmuz ayında Haziran ayındaki 50,9 puandan 50,4 puana geriledi.

Borsada Temmuz şampiyonu Trabzonspor

İTO'ya göre İstanbul'un enflasyonu

ABD'de senatörler kripto piyasası için düğmeye bastı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)