E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya yükselişle başladı---

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı
01 Mart 2021 - 08:04 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler yen haftaya pozitif bir seyirde başladı

Asya hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlerde kazanıma yöneldi.

Çin'de imalat sektörü aktivitesi yeni siparişler için talebin ve ihracatın düşmesinin etkisiyle Şubat ayında son 9 ayın en düşük seviyesine geriledi. Caxin/Markit Çin imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Şubat ayında, Ocak ayındaki 51,5 puandan 50,9 puana geriledi.  Ancak Şubat ayı imalat PMI verisinin başa başnoktası olan 50 puanın üzerinde kalarak büyümeye işaret ettiği üst üste 10'ncu ay oldu.

Çin’de Şubat ayında imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi  (PMI) 50,6 ile piyasa tahmini olan 51,1 seviyesinin altında gerçekleşti. Ocak ayında veri 51,3 açıklanmıştı. Aynı dönemde imalat dışı PMI da 51,4 ile 52,0 olan tahminlerin gerisinde kaldı. Geçen ay 52,8 seviyesinde olan bileşik PMI da Şubat’ta 51,6 düzeyine indi.

Avustralya'da korona virüs salgınının etkisiyle Nisan ayında yaşadığı rekor düşüşün ardından 10 aydır yükselişini sürdürüyor.

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu(ANZ) tarafından açıklanan verilere göre, iş ilanları Kasım ayında mevsimsel düzeltilmiş verilerle aylık yüzde 7,2 artarak 174 bin 10 olarak gerçekleşti. Yıllık bazda artış yüzde 13,4 olarak açıklandı.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 1,7 yükseldi.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 1,3 arttı.

Hong Kong’un Hang Seng Endeksi yüzde 1,1 yükseldi.

Borsaları rahatlatan gelişme

Janet Yellen: Kararı alkışla karşılıyorum

Çin yüzde 2.3 büyüdü gözler Türkiye’de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)