E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya ‘ticaret ateşkesiyle’ yükselerek başladı---

Asya borsaları haftaya ‘ticaret ateşkesiyle’ yükselerek başladı

Asya borsaları haftaya ‘ticaret ateşkesiyle’ yükselerek başladı
01 Temmuz 2019 - 10:19 borsagundem.com

ABD ve Çin liderlerinin G-20'de görüşmelerinin ardından ticaret geriliminde tansiyonu düşürecek müzakereleri sürdürme kararı almaları ve ek gümrük vergileri uygulanmayacağını belirtmeleriyle yükselişle başladı

Asya hisse senetleri, ABD ve Çin devlet başkanlarının ticaret savaşında ateşkes yaparak görüşmeleri sürdürme konusunda anlaşmasının ardından ABD hisse vadelileri ve yuan ile birlikte tırmandı. ABD Hazine tahvilleri, altın ve yen düştü.

S&P 500 Endeks vadeli kontratları yüzde 0.9 arttı. Risk iştahının artmasıyla birlikte Japonya ve Çin Borsaları Pazartesi günü öğle sonrası işlemlerde yükseldi. Avrupa vadelileri sınırlı yükseldi. ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Cumartesi günkü görüşme öncesinde gelen karışık sinyallerin ardından yatırımcı umutlarını boşa çıkarmadı. Petrol Rusya'nın OPEC+ üretim anlaşmasını potansiyel olarak 2020 başlarına kadar uzatma konusunda Suudi Arabistan ile anlaşmasının ardından değer kazandı.

Japonya'nın Güney Kore'ye bazı teknoloji ürünlerinde ihracat kısıtlamaları planladığını açıklaması ticaret ve piyasalara yönelik artan diplomatik tehlikelerin altını çizdi. Samsung Electronics Co. ile Japon tedarikçilerin hisseleri geriledi.

Teknoloji hisseleri yine de Asya'daki kazançlara öncülük etti. Trump'ın Çinli Huawei Technologies Co.'nun ABD'li tedarikçilerden bazı ürünleri almasına izin verme yönündeki hafta sonu kararı teknoloji hisselerinin yükselişinde etkili oldu. Largan Precision hisseleri Tayvan'daki işlemlerde yüzde 10 değer kazandı.

DBS Group Holdings Ltd. stratejistlerinin notunda, “Çin – ABD ticaret gerginliğinin geçici olarak yoldan çekilmesiyle birlikte dikkatler muhtemelen ABD verilerine dönecektir.” dendi. Notta Pazartesi günkü hareketin “ralliden ziyade rahatlama” olduğu belirtildi ve Cuma günkü ABD istihdam verisinin Mayıs ayındaki zayıflığın bir kereye mahsus olup olmadığı konusunda belirleyici olacağı ifade edildi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadeli kontratları Londra saatiyle 06:00'da yüzde 0.9 tırmandı. Dayanak endeks Cuma günü yüzde 0.6 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 2 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.9 arttı.
Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 yükseliş kaydetti.
Euro Stoxx 50 Endeksi yüzde 0.7 arttı.

Döviz

Yen yüzde 0.4 düşüşle dolar karşısında 108.26 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.5 değer kazanarak 6.8346'dan alıcı buldu.
Euro/Dolar  paritesi yüzde 0.2 düşüşle 1.1349'a geriledi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 2.03 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yaklaşık 2 bp artışla yüzde 1.33'e yükseldi.

Emtia

Altın yüzde 1.2 düşüşle ons başına 1,392.33 dolardan işlem gördü.
WTI petrolü yüzde 2.3 tırmanarak varili 59.84 dolara geldi.
Bloomberg Emtia Endeksi yüzde 0.6 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)