E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya negatif başladı---

Asya borsaları haftaya negatif başladı

Asya borsaları haftaya negatif başladı
26 Temmuz 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde karışık seyretti. Hong Kong'da endeks yüzde 2'den fazla geriledi

Asya hisse senetleri negatif ağırlıklı haftaya karışık bir seyirle başladı.

Hong Kong'da listelenen Çinli teknoloji devi Tencent yüzde 4,5’dan fazla geriledi. Alibaba ise yüzde 3,5’dan fazla azaldı. Meituan'da ise kayıplar yüzde 5'e yaklaştı.

Hong Kong'un Hang Seng Endeksi yüzde 2,5’dan daha fazla kayba yöneldi.

Bölgede Perşembe ve Cuma günkü tatilin ardından işlemlerin geçmeye başladığı Japonya’da Topix ve Nikkei 225 Endeksleri haftaya pozitif başladı.

Avustralya'da endeks dalgalı seyretti, Güney Kore Kospi ise hafif arttı.

Yatırımcılar yüksek oranda bölgede Kovid- 19'a ilişkin gelişmeleri takip ediyor.

Yonhap haber ajansı tarafından, Güney Kore'de Salı günü itibariyle ikinci seviye korona virüs tedbirlerinin devreye gireceği bildirildi.

Endonezya'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artış ve virüs varyantlarının yayılması üzerine Cava ve Bali adaları genelinde yürürlükteki sosyal kısıtlama tedbirleri bir hafta daha uzatıldı.

Japonya'da Jibun Bank imalat öncü PMI Temmuz ayında hayal kırıklığı yarattı. İmalat PMI Temmuz ayında son 5 ayın en düşük seviyesi olan 52,2 puana geriledi. PMI, Haziran ayında 52,4 puan olmuştu. Japonya'da Jibun Bank Hizmetler öncü PMI da Temmuz ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle 48,0 puandan 46,4 puana geriledi. Jibun Bank Bileşik PMI Temmuz ayında 48,9 puandan 47,7 puana indi.

Ekonomisi en kırılgan ülkeler

Bitcoin ve Ethereum tırmanışa geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)