E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya karışık seyirde başladı---

Asya borsaları haftaya karışık seyirde başladı

Asya borsaları haftaya karışık seyirde başladı
15 Mart 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya Hisse senetleri haftanın ilk işlem günüde karışık seyretti. Bölgede Çin borsaları gerilerken, Avustralya ve Hong Kong pozitif seyretti.

Asya Pasifik Borsaları Pazartesi günkü işlemlerde karışık bir görünüm sergiledi. Bölgede endeksler 16-17 Mart'ta gerçekleşecek olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde yön bulmakta zorlandı.

Çin'in sanayi üretim yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre çok güçlü bir büyüme gösterdi. Aralık ayında yıllık bazda yüzde 7,3 olan sanayi üretimi artışı, 2021'in Ocak-Şubat döneminde yüzde 35,1 seviyesinde gerçekleşti.

Ekonomistler ise ilk 2 ayda sanayi üretiminin yüzde 30,0 büyümesini bekliyorlardı. Çin'de anket bazlı işsizlik oranı Şubat ayında yüzde 5,5 oldu. Bu oran ocak ayında yüzde 5,4 seviyesindeydi.

Anket bazlı işsizlik oranı Çin'in önde gelen 31 kentinde işsizliğin Şubat'ta yüzde 5,5 olduğunu da gösterdi.

Ocak-Şubat döneminde Çin kentlerinde 1,48 milyon yeni istihdam yaratıldı. Çin Ulusal İstatistik Bürosu bugün yayınlanan sanayi üretimi,  perakende satış, sabit varlık yatırımları verileri sonrasında yaptığı değerlendirmede, Çin ekonomisinin 2021'in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre keskin bir toparlanma gösterebileceğini bildirdi.

İstatistik Bürosu Sözcüsü Liu Aihua yaptığı açıklamada, ekonomik toparlanmada hala dengesizlikler olduğunu ve Çin'iin tüketim için desteği artırmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Çin ana karasında Shenzen ve Şanghay Bileşik Endeksleri geriledi. Güney Kore'de endeks yatay seyrederken, Hong Kong kazanıma yöneldi. Avustralya'da ise kazanımlara enerji sektörü öncülük etti.

Japonya'da Topix Endeksi, yüzde 0.69 yükseldi, Nikkei 22'de ise kazanıma yüzde 0.36 seviyesindeydi.

Yabancıların Ekonomi Reform Paketi yorumu

Hazine'den 2 ihale

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)