E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları geriledi---

Asya borsaları geriledi

Asya borsaları geriledi
27 Nisan 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde geriledi. Japonya Merkez Bankası gösterge faizde değişikliğe gitmeyerek faizi eksi yüzde 0,1 düzeyinde bıraktı.

Asya hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların bölge genelinde artan korona virüs vakalarının toparlanma önünde yarattığı riskleri değerlendirmeleri ile geriledi.

Endeksler Çin ve Hong Kong'da satışa yöneldi. Japonya'da ise hisse senetleri hafif geriledi.

Japonya Merkez Bankası politika faizinde değişiklik yapmadı. Merkez Bankası varlık alımlarında da herhangi bir değişikliğe gitmedi. Banka büyüme tahminini bazı ekonomistlerin artan korona virüs vakaları ile çift yönlü dibe yönelik uyarılarına rağmen bu yıldan başlayan mali yıl için yüzde 3,9’dan 4'e yükseltti.

Güney Kore ekonomisi birinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,6 büyüdü. Ekonomistlerin beklentisi büyümenin yüzde 1,1 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

Çin'de sanayi şirketlerinin karları Mart ayında, düşük bazın da etkisi ile geçen yılın aynı dönemine göre keskin bir büyüme gösterdi. Karların büyümesinde ekonomik toparlanmaya bağlı olarak ham madde talebinin artması da etkili oldu.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre Mart ayında sanayi şirketlerinin karları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 92,3 artarak 711,18 milyar yuan oldu. Mart ayında karlarda büyüme, yılın ilk 2 ayına göre ise yavaşladı. Ocak-Şubat döneminde sanayi şirketlerinin karları 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 179 artmıştı.

New York borsası günü karışık kapattı

Avrupa borsaları haftanın ilk gününde yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)