E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları endişe ile geriledi---

Asya borsaları endişe ile geriledi

Asya borsaları endişe ile geriledi
24 Mart 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftanın üçüncü işlem gününde negatif bölgede seyretti

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftanın üçüncü işlem gününde çoğunlukla geriledi. 

Japonya'da Topix ve Nikkei 225 Endekslerinde kayıplar yüzde 1'i aşarken, Güney Kore Kospi Endeksi'nde daha sınırlı düşüş yaşandı. Çin'de de hisse senetleri negatif seyretti. Hong Kong Hang Seng Endeksi de yüzde 0.49 aşağıdaydı. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.43 geriledi.

Dünya genelinde birçok bölgede Kovid-19 vakalarının yeniden artışla geçmesi ve üçüncü dalga endişeleri yatırımcıların odağında bulunuyor.

Bugün Çinli teknoloji devi Tencent dördüncü çeyrek ve yıl geneline ilişkin sonuçlarını açıklayacak. Hong Kong'da işlem gören Tencent hisseleri sabah seansında yüzde 1'den fazla yükseldi.

Dünyanın en büyük mikroçip üreticisi firmalarından Intel, 20 milyar dolarlık yatırımla ABD'nin Arizona eyaletinde iki yeni çip fabrikası inşa etmeyi planladığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Intel Üst Yöneticisi Pat Gelsinger'in üretim, inovasyon ve ürün liderliği hedefleri doğrultusunda "IDM 2.0" stratejisini açıkladığı bildirildi. Bu haberin ardından Tayvan'da Taiwan Semiconductor Manufacturing Company hisse senetleri yüzde 2'den fazla geriledi.

Vergiler artırılacak korkusu ABD borsalarını sarstı

 

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon açıklaması

 

Avrupa borsaları Almanya hariç düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SelimTez24 Mart 2021 19:11

    Spk yetkilileri neden artı hissesini bir kez bile uyarmadan attınız.Yazık değil mi ,milli sermayeye yatırım yaoan insanlara,suçumuz dolara,altına yatırım yaomak mı.Bü hatanızdan dönün,binlerce insan kaç g0ndür uyuyamıyor.aileler böl0ndü,bölünecek.

  • Kenan evlek24 Mart 2021 19:01

    Artı Holding Yatırımcıları olarak bizleri çok magdur ettiniz. Ve hepimiz şuan çok zor durumdayız. Ortada bir sıkıntı var ise bunu bir küçük yatırımcıları mağdur etmeden de yapabilirsiniz. Neden hiç bir bilgi vermeden şirketi kottan çıkartıyorsunuz. Bizlerin ne kadar zor durumda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bir çok insan bu yanlış karardan dönmezseniz hayatları karalıcak ve bunun tek sorumlusu sizler olacaksınız. Sizleri allaha havale ediyorum.

  • Borsazede24 Mart 2021 18:38

    Aklı olan,borsayı ağzına alıp,söylemez,,,soydun yeri üstelik devler kurumları çanak tutuyor.. son örneğini artı hissesinde,yaşadık...1 kere bile uyarılmadan atıldık..

  • İcat24 Mart 2021 18:24

    Ne güzel buluşlar icatlar yapıyorsunuz tekerlek bulundu mu peki ?

  • Sss24 Mart 2021 18:22

    Hakkım,haram zıkkum olsun size esemsporu attunuz,şirketin içinin bulaşmasını seyrettiniz. O kadar uyarmamuza rağmen..sınra da attınuz....şimdi de,artı yi...iki yakanız bir,araya gelmesin inşallah...kan ağlıyoruz kan..haberin var mı...tuzu kurular...