E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ekonomik veriler ile düştü---

Asya borsaları ekonomik veriler ile düştü

Asya borsaları ekonomik veriler ile düştü
01 Temmuz 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın dördüncü işlem gününde geriledi. Çin'de Caixin/Markit imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Haziran ayında geriledi

Asya Pasifik bölgesi endeksleri haftanın dördüncü işlem gününde yatırımcıların Çin'den gelen ekonomik verileri fiyatlaması ile geriledi.

Çin ana karasında Şanghay ve Shenzen endeksleri geriledi.

Nikkei 225 ve Topix Endeksleri de negatif bölgede yer alırken, düşüşe Güney Kore Kospi ile Avustralya Borsaları da eşlik etti.

Hong Kong borsası tatil sebebiyle kapalı.

Çin'de Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı resmi imalat PMI'dan sonra Caixin/Market'in imalat PMI endeksi de imalat aktivitesinin Haziran'da daha yavaş büyüdüğünü gösterdi.

Haziran ayında Caixin/Markit imalat PMI, Mayıs ayındraki 52 puandan 51,3 puana geriledi. Analistler, son 14 aydır 50 puan olan başabaş seviyesinin üzerinde kalarak büyümeye işaret eden imalat PMI'nın Haziran ayında 51,8 puan olmasını bekliyorlardı.

Üretim alt endeksi Haziran ayında 51,0 puan ile Mart 2020'den bu yana görülen en düşük seviyede gerçekleşti.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) tarafından çeyrek dönemlerle yapılan Tankan araştırmasına göre büyük imalatçılar güven endeksi ikinci çeyrekte ilk çeyrekteki +5'den +12'e yükseldi. Bu, Aralık 2018'den bu yana görülen en yüksek endeks değeri olarak kayıtlara geçti.

ABD borsaları günü karışık kapattı

 

Avrupa borsaları, Delta varyantı ve enflasyon endişeleriyle düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)