E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları düşüşte---

Asya borsaları düşüşte

Asya borsaları düşüşte
30 Nisan 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya Pasifik bölgesinde hisse senetleri haftanın son işlem gününde geriledi

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Hong Kong öncülüğünde son üç gündür ilk kez geriledi. Japonya'nın Topix endeksi yüzde 0,1 gerilerken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4, Hang Seng endeksi yüzde 1.4 Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.7 düştü.

Japonya'da Mart ayında çip sıkıntısı ve olağanüstü hal durumlarına rağmen imalat aktivitesi önceki aya göre yüzde 2.2 yükseldi. Ekonomistlerin beklentisi yüzde 2 gerileme olması yönündeydi.

Çinli regülatörler Tencent ve ByteDance'in de aralarında bulunduğu 13 teknoloji şirketinin finansal departmanlarına geniş çaplı kısıtlamalar devreye sokacak.

Çin'de imalat sektörü ve hizmet sektörü aktiviteleri Nisan ayında bir önceki aya göre daha yavaş bir hızla büyüdüler.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından hazırlanan resmi imalat PMI Nisan ayında Mart ayındaki 51,9 puandan 51,1 puana geriledi. Analistler ise resmi imalat PMI'nın 51,7 olmasını bekliyorlardı.

Resmi hizmet PMI Nisan ayında, Mart ayındaki 56,3 puandan 54,9 puana geriledi.

Nisan ayında resmi bileşik PMI da 55,3 puandan 53,8 puana düştü.

Çin'de özel sektör tarafından yapılan satın alma yöneticileri anketleri,  imalat sektörü aktivitesinin hızlandığına işaret. Güçlü talep imalat aktivitesinin hızlanmasını sağlasa da anket artan ham madde fiyatları ve yükselen girdi maliyetlerinin yarattığı endişelerin görünümü bulanıklaştırdığı bildirdi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da tüketici fiyatları Nisan ayında beklenmedik bir düşüş gösterdi. Mobil telefon hizmet ücretlerinin düşürülmesinin de etkisi ile Tokyo’da tüketici fiyatları Nisan'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 geriledi.

Ekonomistler ise Nisan ayında fiyatların değişim göstermemesini bekliyorlardı.

Nisan ayında fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 0,6 geriledi.

Japonya'nın sanayi üretimi, otomobil üretimindeki artışın ekonomik toparlanmayla yardım etmesinin etkisi ile Mart ayında sürpriz bir yükseliş gösterdi.

Mart ayında sanayi üretimi bir önceki aye göre yüzde 2,2 arttı.

Ekonomistler ise yüzde 2,0 düşüş bekliyorlardı. Sanayi üretimi Şubat ayında yüzde 1,3 düşmüştü.

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde bir kişide yeni tip korona virüsün (Kovid-19) Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan mutasyonlarının ikisine birden rastlandığı bildirildi. Çin'in bazı kentlerinde Hindistan'da mutasyona uğrayan yeni tip korona virüs (Kovid-19) türü tespit edildi. Global Times gazetesinde yer alan haberde, Çin'in Cıciang eyaletinin Couşan kentinde, bir kargo gemisinin mürettebatından 11'inde, Hindistan'dan döndükten sonra Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.

New York borsası ekonomik verilerle yükseldi

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)