E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları değer kazandı---

Asya borsaları değer kazandı

Asya borsaları değer kazandı
06 Şubat 2014 - 08:33 borsagundem.com

Asya borsalarında, Avrupa Merkez Bankası'nın yapacağı istihdam verileri beklentileriyle yükseldi

Asya borsaları yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugünkü toplantısından çıkacak karar ve açıklanacak istihdam verilerinin piyasada oluşan sıkıntıları gidermesini beklemeleriyle bugün yükseldi.    

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 1 yükselirken, Nikkei endeksi yüzde 0.3 yükseldi.    

Çok sayıda uzman ECB'nin para politikasında değişikliğe gitmemesini beklerken, bankanın deflasyon tehdidine karşı politika gevşetebileceği yönünde bir spekülasyon da bulunuyor.
ABD borsaları hafta başında açıklanan bazı olumsuz ekonomik verilerin ardından dün açıklanan verilerin de piyasadaki güveni artırmayı başaramamasıyla dün düştü.  
ABD'de Pazartesi günü açıklanan zayıf ISM imalat verisinin Wall Street'te ve küresel borsalarda kayıplara neden olmasının ardından ekonomik veriler dikkatle izleniyor.
ABD'de dün açıklanan verilere göre, ISM hizmetler endeksi Ocak'ta 54'e yükselerek beklentilerin üzerinde açıklanırken ADP Ulusal İstihdam Raporu'na göre, özel sektörde istihdam artışı Ocak'ta 175,000 ile beklentilerin hafif altında gerçekleşti.

Yatırımcılar yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisini beklerken, Reuters anketine katılan ekonomistler tarım dışı istihdamın Ocak'ta 185,000 artmasını, işsizlik oranının ise yüzde 6.7 olarak açıklanmasını tahmin ediyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)