E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Çin'in ardından karıştı---

Asya borsaları Çin'in ardından karıştı

Asya borsaları Çin'in ardından karıştı
06 Mart 2023 - 08:13 borsagundem.com

Asya piyasaları, yatırımcıların Çin'in büyüme hedefini değerlendirmesiyle karıştı


Asya-Pasifik'te hisse senetleri, yatırımcıların parlamento oturumlarında Çin'in büyüme hedefini değerlendirmesi ve bir haftalık ekonomik verileri beklemesiyle Pazartesi günü karışık işlem gördü.

Avustralya'da S&P/ASX 200, ekonomistlerin faiz oranında 25 baz puanlık bir artış görmeyi beklemesiyle Avustralya Merkez Bankası'nın Salı günü alacağı karar öncesinde yüzde 0,6 yükseldi.

Nikkei 225 yüzde 1,21 ve Topix yüzde 0,9 yükseldi. Güney Kore'de, Kospi yüzde 0,4 ve Kosdaq yüzde 1,01 yükseldi ve ülke enflasyonu Şubat ayında daha fazla düşüş gösterdi.

Çin anakarasında, Şanghay Bileşik yüzde 0,2 düştü ve ardından Çin Başbakanı Li Keqiang'ın Pazar günü ülkenin hükümet çalışma raporunu yayınlamasının ardından Shenzhen Bileşeni yüzde 0,32 düşüş yaşadı. Hang Seng endeksi Hong Kong'da yüzde 0,35 düştü.

ABD tarım dışı istihdam, bu hafta kilit odak noktası olacak ve Fed’in daha düşük bir faiz artırım hızı sürdürmeye sevk edecek olan işe alımları görme beklentileri olacak.

Hazine tahvil getirilerinin son zamanlardaki yüksek seviyelerinden gerilemesi ve yatırımcıların hâlihazırda uygulanan Fed artışlarının kümülatif etkisini tartması ve merkez bankasının bu haftaki yorumlarını sindirmesiyle Wall Street'teki hisse senetleri haftayı yükselişle tamamladı.

Dow Jones Sanayi Ortalaması yüzde 1,17, S&P 500 yüzde 1,61 ve Nasdaq Composite yüzde 1,97 yükseldi. Gösterge niteliğindeki 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi yüzde 4 eşiğinin altına düştü.

Art Cashin: “Borsalar bu hafta büyük bir şokla karşı karşıya kalabilir”

 

"Borsalarda düşüş şiddetli olacak"

 

Borsada 6’lı Masa depremi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)