E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya Borsaları: Çin’de tatil bitti, yükseliş geldi---

Asya Borsaları: Çin’de tatil bitti, yükseliş geldi

Asya Borsaları: Çin’de tatil bitti, yükseliş geldi
08 Ekim 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın son işlem gününde yükseldi

Asya Borsaları haftanın son işlem gününde yükseldi.

Çin'de Caixin/Markit araştırması hizmet sektörünün Eylül ayında güçlendiğini gösterdi. Eşik 50 seviyesinin üzerine çıkan endeks Ağustos ayındaki 46,7’lik seviyesinden 53,4’e tırmandı ve pandeminin başlangıcından bu yana gördüğü en düşük seviyeden toparlanma kaydetti.

Şanghay Bileşik Endeksi ve Shenzen endeksleri tatilin ardından toparlanırken, CSI 300 Endeksi'nde de güçlü kazanımlar görüldü.

Hong Kong'da da endeks arttı. Güney Kore'de Kospi Endeksi yatay seyretti.

Japonya'da üreticilerin iş dünyası güven endeksi, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) etkisinin azalmasıyla 4 puan yükseldi.

Japonya Merkez Bankası (BoJ), otomobil ve elektronik üreticisi şirketlerin 3 aylık iş dünyası güven endeksi "Tankan" raporunu yayımladı. 9 bin 360 firmanın yer aldığı rapora göre, Kovid-19'un etkisinin azalmasıyla haziranda yüzde 14 olan üreticilerin güven endeksi, yüzde 18 seviyesine çıktı.

Avustralya’da yeni tip korona virüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı aylardır uygulanan sıkı tedbirlere rağmen, Yeni Güney Galler (NSW) ve Victoria eyaletlerinde yaşanan can kayıplarıyla, ülkede virüsten ölenlerin sayısı 1405’e çıktı.

Tokyo'da boş ofis alanı yükseldi, kiralar 14 aydır geriliyor

Japonya'nın başkenti Tokyo'da boş ofis alanı artış gösterdi. Ortalama kiralar 14 aydır düşüş gösteriyor.

Ofis taşıma ve bina hizmetleri şirketi Miki Shoji tarafından açıklanan verilere göre, Tokyo'da boş ofis alanı Eylül ayında bir önceki aya göre 0,12 puan artışla yüzde 6,43'e çıktı.

Yeni binalarda boş ofis alanı 4,51 puan artışla yüzde 15,12 olurken, mevcut binalarda 0,08 puan artarak yüzde 6,33'e geldi.

Japonya ile Rusya barış anlaşması için uzlaştı

 

ABD borsaları günü pozitif seyirle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)