E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Çin verileri ile geriledi---

Asya borsaları Çin verileri ile geriledi

Asya borsaları Çin verileri ile geriledi
16 Ağustos 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftaya beklentileri karşılamayan ekonomik verilerin ardından kayıpla başladı

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftaya Çin'den gelen Temmuz ayına ilişkin ekonomik verilerin beklentileri karşılamaması ile negatif bölgede başladı.

Bölgede kayıpların başını Japonya endeksleri çekti. Hong Kong'un Hang Seng Endeksi’nde düşerken, Çin ana karasında endeksler yön bulmakta zorlandı.

Ulusal İstatistik Bürosu beklentilerin altında kalan verilerin küresel çapta artan belirsizlikler, sel felaketi ve Kovid-19 pandemisi gibi birden fazla sebepten kaynaklandığını belirtti.

Güney Kore Borsası bugün tatil sebebiyle kapalı olacak.

Çin'de toparlanma delta ile zayıfladı

Çin'de perakende satışları ve sanayi üretimi ülkede delta varyantının yeni riskleri ortaya çıkarmasıyla ekonomist beklentilerinin altında kaldı.

Korona virüs salgınının etkilerini hızla geride bırakıp ekonomik toparlanma ivmesine daha önce giren Çin'de delta varyantı toparlanmanın zayıflamasına neden oluyor. Ülkede etkili olan seller ve küresel talebin sekteye uğraması da ekonomik aktivite üzerinde negatif etki yaratıyor.

Temmuz ayına ilişkin perakende satış ve sanayi üretimi verileri beklentilerin altında kaldı.

Çin'de Temmuz ayında perakende satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 yükseldi. Sanayi üretimi de yıllık bazda yüzde 6,4 artış kaydetti. İki veri de beklentinin altında kaldı. Çin'de yılın ilk yedi ayında sabit varlık yatırımları yüzde 10,3 arttı.

Çin Merkez Bankası, orta vademi kredi kolaylığı yolu ile finansal sisteme bu sabah 600 milyar yuan verdi. Orta vadeli kredi kolaylığında faiz oranı bu sabahki operasyonda da değişmeyerek yüzde 2,95 oldu. Çin MB, orta vadeli kredi kolaylığı faizini 16 aydır sabit tutuyor.

Çin'in Konteyner Nakliye Endeksi(CCFI), Nisan ayından bu yana ilk kez düşüş gösterdi.

Shanghai Nakliye Borsası tarafından hesaplanan verilerine göre, Endeks 3006,82 puandan yüzde 0,9 aşağı gelerek 2978,47 puana çıktı. Bir önceki  hafta endeks yüzde 2,6 artış göstermişti. Böylece Endeks 19 Nisan'dan bu yana ilk kez düşüş yaşadı.

Ripple’da sert yükseliş

Küçük yatırımcı kripto paralara yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)