E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Avustralya ile düşüşte---

Asya borsaları Avustralya ile düşüşte

Asya borsaları Avustralya ile düşüşte
01 Ekim 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın son işlem gününde Avustralya öncülüğünde sert geriledi, Çin ana karası ve Hong Kong'da ise borsa tatil.

Asya' da hisse senetleri haftanın son işlem gününde geriledi. Hong Kong Borsası bugün tatil nedeniyle kapalı, Çin'de ise 'Golden Week' tatili sebebiyle 7 Ekim'e dek işlem geçmeyecek.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix endeksleri düştü. Güney Kore'de de borsada sert satışlar kaydedildi.

Japonya'da iş dünyası liderleri, iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) liderliğine seçilen Kişida Fumio'dan, yeni tip korona virüs (Kovid-19) etkisi altındaki ülke ekonomisini yeniden canlandırmasını istiyor.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison Cuma günü yaptığı duyuruda, uluslararası seyahate ilişkin yasakların Kasım ayında kaldırılacağını duyurdu.

Japonya'da imalat sektöründe büyüme yavaşladı

Japonya'da imalat sektöründe büyüme, Eylül ayında son 7 ayın en yavaşı oldu.

Jibun Bank Japonya İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Eylül ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle Ağustos ayındaki 52,7 puandan 51,5 puana indi. Bu, Şubat ayından bu yana görülen en düşük değer olarak kayıtlara geçti.

IHS Markit ekonomisti Usamah Bhatti yaptığı değerlendirmede, "Tedarik zinciri aksaklıkları üretim faaliyetlerini ve talebi düşürmeye devam etti.

Şirketler, tedarikçi performanslarında keskin kötüleşme not ettiler.

Tedarikçi teslimat süreleri Nisan 2011'den bu yana görülen en büyük artışı yaşadı. Girdi fiyatlarının Eylül 2008'den bu yana görülen en hızlı artışı gösterdikleri de belirtildi" dedi.

Çin'de yeni konut fiyatlarında artış yavaşladı

Çin'de yeni konut fiyatları Eylül ayında Mart 2008'den bu yana görülen en yavaş artışı yaşadı. Fiyatlarda artışın yavaşlamasında spekülatörleri emlak piyasasının dışına çıkarmak için kampanyaları yoğunlaştırmaları etkili oldu.

Çin'in büyük bağımsız emlak araştırma şirketi olan China Index Academy tarafından derlenen verilere göre, Eylül ayında Çin'in önde gelen 100 kentinde yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,14 arttı.

Ağustos ayında fiyatlar yüzde 0,2 artış göstermişti.

Ülkenin en büyük kentleri Shanghay ve Pekin'de yeni konut fiyatları Eylül ayında sırasıyla yüzde 0,16 ve yüzde 0,11 arttı.

Eylül ayında önde gelen 100 kentte fiyatlar geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 3,4 yükseldi. Ağustos ayında fiyatlarda yıllık artış yüzde 3,51 olmuştu. 

ABD borsaları düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)