E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ABD'ye rağmen düşüyor---

Asya borsaları ABD'ye rağmen düşüyor

Asya borsaları ABD'ye rağmen düşüyor
29 Haziran 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde S&P 500 Endeksi'nde rekor kapanış gerçekleşmesine rağmen Japonya öncülüğünde düşüyor

Asya hisse senetleri ABD'de S&P 500 ve Nasdaq Endekslerindeki rekor kapanışlara rağmen yüzde 1 gerileyen Japonya öncülüğünde negatif seyrediyor.

Çin ana karasında Shenzen ve Şanghay endeksleri geriledi, düşüşlere Hong Kong Hang Seng Endeksi de eşlik etti.

Nikkei 225 ve Topix Endeksleri azaldı. Güney Kore Kospi endeksi ve Avustralya Borsaları da kayba yöneldi.

Japonya'da işsizlik oranı Mayıs ayında yüzde 3,0'a yükseldi. Nisan ayında yüzde 2,8 olan işsizlik oranının Mayıs ayında yüzde 2,9 olması bekleniyordu.

Japonya'da Haziran ayının ilk 10 gününde ticaret açık verdi. Japonya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret açığı 91,2 milyar yen oldu. Geçen yılın aynı döneminde 399,2 milyar yen açık verilmişti.

Çin Merkez Bankası, yerel ve global riskler devam etse de daha fazla istikrar ve iyileşme gösterdiğini söyleyerek ekonomi için olumlu bir görünüm sundu. Para politikası komitesi 3 aylık toplantısının sonunda yaptığı açıklamada, Çin Merkez Bankası'nın global ekonomi politikalarıyla koordinasyonunu hızlandıracağını ve dış şokları önleyeceğini bildirdi. Komite, Çin'in ihtiyatlı para politikasının hedefli ve makul olacağını ve merkez bankasının likiditeyi makul ölçüde bol tutacağını yineledi.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi, 1 Temmuz itibarıyla İngiltere'den yolcu uçuşlarını yasaklama kararı aldı.

NYSE haftanın ilk gününü karışık seyirle tamamladı

 

Avrupa borsaları seyahat ve eğlence hisseleriyle düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)