E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ABD'nin ardından yükseldi---

Asya borsaları ABD'nin ardından yükseldi

Asya borsaları ABD'nin ardından yükseldi
19 Mayıs 2020 - 08:05 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, New York borsasından güç alarak yukarı yönde hareket etti

Asya piyasaları, aşı denemesinden gelen ilk umut verici sonuçların ekonomileri hızlı bir şekilde toparlayabileceği beklentisi ile Wall Street'teki güçlü yükselişten destek alarak yukarı yönde hareket etti.

Yükselişler dün ABD hisselerinde görülen harekete oranla düşük kalsa da Asya bölgesi genelinde yüzde 1'in üzerinde, Tokyo, Sydney ve Hong Kong'ta ise daha iyi bir performans ile alıcılı seyretti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, Nasdaq'ın bazı Çin hisselerini etkileyen bir karar olan ilk halka arz (IPO) kurallarını sıkılaştıracağı yolundaki haberlerin ardından düştü. ABD hisselerinin gösterge endeksi S&P 500 Pazartesi günü, Massachusetts merkezli biyoteknoloji firması Moderna Inc.'nin, üzerinde çalıştıkları Kovid-19 aşısının, 1. faz klinik deney aşamasında, insan vücudunda, Kovid-19'u geçiren kişilerin vücudundakine benzer bağışıklık sağladığını kaydetmesi sonrası sıçrama yaptı.

Risk iştahının artması ile gelen bu ralli, ABD'de ve dünyada ekonomilerin Büyük Bunalım'dan bu yana en büyük ekonomik gerilemeye neden olan korona virüsün yayılmasını önlemeye yönelik kısıtlamaları gevşetmeye başlaması ile birlikte gerçekleşti. Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün Senato komitesinde yapacağı konuşmada ilave mali destek çağrısında bulunması bekleniyor.

Endeksler

S&P 500 endeks vadelileri Tokyo saati ile 11:55'te yüzde 0.2 aşağıdaydı.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.7 yükseldi.

Avustralya'da S&P7ASX 200 Endeksi yüzde 2 tırmandı.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.8 yukarıdaydı.

Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 1.9 yükseldi.

Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)