E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ABD verisi öncesinde düştü---

Asya borsaları ABD verisi öncesinde düştü

Asya borsaları ABD verisi öncesinde düştü
06 Ağustos 2021 - 08:00 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın son işlem gününde düştü

Asya Bölgesinde endeksler haftanın son işlem gününde yatırımcıların ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam raporu öncesinde düştü.

Çin ana karasında Shenzen ve Şanghay Bileşik endekslerinin kayıplarına Hong Kong'un Hang Seng Endeksi de eşlik etti.

Avustralya Borsası yatay seyretti.

Japonya'da Nikkei 225 yataya yakın arttı.

Japonya'da 2020 Olimpiyatları'nın açılışı sonrasında başkent Tokyo'da, salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı saptandı. Uzmanlar, vaka sayısının artış trendini koruması nedeniyle olağanüstü halin ülke geneline genişletilmesi çağrısında bulundu.

Avustralya'nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'da kaynağı belirlenemeyen 6 yeni vakanın kayıtlara geçmesi üzerine bazı okullarda eğitime geçici olarak ara verildi.

Japonya'da ücret karşılığı çalışanların toplam nakit kazançları Haziran ayında düştü. Son 4 ayda gerçekleşen bu ilk düşüş ile toplam nakit kazançlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,1 azaldı. İş aktivitesinin gücünü gösteren mesai ücretleri ise Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 yükseldi. 

Japonya'da hane halkı harcamaları korona virüs vakalarının artmaya başladığı ve buna bağlı olarak Tokyo ve çevresinde olağanüstü hal tedbirlerinin gündeme geldiği Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre azaldı. Haziran ayında hane halkı harcamaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü. Beklentiler ise yüzde 0,1 artış olacağı yönündeydi. Haziran ayında harcamalar, Mayıs ayana göre de yüzde 3,2 düştü. Ekonomistler yüzde 2,0 artış bekliyorlardı.

ABD borsaları, şirket bilançolarının etkisiyle yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)