E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları, ABD verileri öncesinde yükselişte---

Asya borsaları, ABD verileri öncesinde yükselişte

Asya borsaları, ABD verileri öncesinde yükselişte
06 Mayıs 2021 - 08:00 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın dördüncü işlem gününde Fed'in bekleme modunda ne kadar kalacağına yönelik ipucu verecek işsizlik maaşı başvuruları öncesinde çoğunlukla yükseldi.

Asya Pasifik bölgesinde hisse senetleri haftanın dördüncü işlem gününde yatırımcıların ABD'den gelecek işsizlik maaşı başvurularına odaklanması ile genellikle pozitif bölgede seyretti.

Japonya hisse senetleri tatil sebebiyle kapalı olduğu sürenin ardından kazanımla seansa kazanımla başladı. Nikkei 225 ve Topix endeksleri yaklaşık yüzde 2 artış kaydetti.

Önceki gün işlemlerin geçmediği Güney Kore Kospi Endeksi de yataya yakın pozitif seyretti. Hong Kong'da ise endeks yüzde 1'in üzerinde yükseldi.

Çin anakarasının uzun süre tatil sebebiyle kapalı olmasının ardından Mayıs ayının başından bu yana ilk kez başlayan işlemlerde Şanghay Bileşik Endeksi hafif yükseldi, Shenzen endeksinde ise gerileme görüldü.

Avustralya'da gösterge endeks birçok sektörün düşmesiyle yüzde 0,6 geriledi.

Japonya, gelecek hafta 30 yıllık ihale ile borçlanacak. Japonya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 13 Mayıs'ta 20 Mart 2051 vadeli tahvilin ihracı gerçekleştirilecek. İhale ile 900 milyar yen borçlanma hedefleniyor.

New York borsası karışık seyirle kapandı

Avrupa borsalarını bugün madencilik şirketleri sırtladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)