E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ABD sonrasında geriledi---

Asya borsaları ABD sonrasında geriledi

Asya borsaları ABD sonrasında geriledi
05 Mart 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı seyretti

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde Fed Başkanı Jerome Powell'ın mesajlarının piyasalarda sert fiyatlamalar getirmesi ile geriledi.

Powell, tahvil piyasasındaki oynaklığın dikkatini çektiğini belirtirken, "Fed, varlık alımlarını azaltarak insanları şaşırtmak istemiyor. Piyasalardaki düzensiz koşullar endişe duymak için bir sebep. Finansal koşulların sürekli sıkılaşmasından endişe duyacağım. Küresel düşük enflasyon ortamı yakın zamanda değişmeyecektir" dedi.

Hisse senetleri, Japonya Güney Kore ve Çin' gerilerken, Çin Ulusal Halk Kongresi'nde 2021 yılı için Çin'n büyüme hedefi yüzde 6'dan daha fazla olarak belirlendi.

Sabah saatlerinde Çin'de CSI 300 Endeksi, erken kayıplarını yüzde 2 oranında telafi etti.

Çin Ulusal Halk Kongresi'nin yıllık toplantısında okunan çalışma raporuna göre, büyük ticari bankaların küçük ve orta ölçekli şirketlere sağladıkları krediler 2021 yılında yüzde 30'dan fazla artırılacak. Hükümet ayrıca, küçük işletmelerin ana para ve faiz ödemelerinin ertelenmesine imkan verecek. Bankaları, Kovid-19'dan etkilenen şirketleri ve sektörleri desteklemeye, kredi faiz oranlarını düşürmeye yönlendirecek. Büyük ticari bankalar, 2020'de mikro ve küçük işletmelere kredileri yüzde 50'den fazla artırdılar.

Japonya'da ticaret Ocak ayının ilk 20 gününde açık verdi. Japonya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret açığı 226,1 milyar yen oldu. Geçen yılın aynı döneminde 523,4 milyar yen fazla verilmişti. İhracat yüzde 0,5 düşüşle 4 trilyon 169,8 milyar yen olurken, ithalat yüzde 19,9 artışla 4 trilyon 395,9 milyar yen oldu.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 1,1 geriledi.

Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 1,6 azaldı.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 yüzde 0,9 geriledi.

Hong Kong’un Hang Seng yüzde 1,8 düştü.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0,9 geriledi.

20 günde yüzde 10 kayıp! ABD borsalarında Powell şoku

Powell'ın konuşması piyasaları salladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)