E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ABD piyasalarının zayıf seyrinden olumsuz etkilendi---

Asya borsaları ABD piyasalarının zayıf seyrinden olumsuz etkilendi

Asya borsaları ABD piyasalarının zayıf seyrinden olumsuz etkilendi
30 Haziran 2017 - 07:57 borsagundem.com

Avrupa ve ABD borsalarının negatif seyri Asya borsalarını olumsuz etkiledi

Dolar, dünyanın önde gelen merkez bankalarının gevşek para politikası döneminin sonuna yaklaşıldığı sinyallerini vererek sterlin, euro ve Kanada dolarına değer kazandırmalarıyla beraber kayıplarına bugün de devam ederken; Asya borsaları Avrupa ve ABD piyasalarındaki zayıf seyirden olumsuz etkilendi.
Sidney'de bulunan CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Uluslararası piyasalar kendilerini diğer merkez bankalarının kademeli bir şekilde parasal teşviği azaltma konusunda Fed'e katıldıkları bir 2018 yılı görünümüne hazırlamaya devam ediyorlar" dedi. Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi  yüzde 0.1 düşerek 95.505'e geriledi ve haftalık bazda yüzde 1.8'lik kayba hazırlandı. Endeks bu hafta bir seans hariç tüm seanslarda düştü. Aylık bazda yüzde 1.45 aşağıda olan dolar endeksi, bu çeyrek genelinde de yüzde 4.8 kayıpta. Hisse senedi tarafında, Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi dün iki yılın zirvesini gördükten sonra bugün yüzde 0.7 düşerek aylık kazancını yüzde 1.7'ye indirdi.
Endeks çeyrek dönem genelinde yüzde 5.3 ve yıllık bazda da yüzde 18.3 yukarıda. Hisse senetlerindeki bu negatif hareketlilik, Çin'de imalat ve hizmet sektörlerindeki hareketliliğin Haziran ayında bir önceki aya göre artış gösterdiğini ortaya koyan anketlere rağmen borsayı olumsuz etkiledi. Çin CSI 300 endeksi  yüzde 0.3 düşerken, Şanghay endeksi  yüzde 0.3 geriledi. Hong Kong Hang Seng endeksi  de yüzde 1.1 düştü. Wall Street'te dün yaşanan kayıpları teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq  yüzde 1.4'lük düşüşle öncülük etti. Nasdaq bu ayı yüzde 0.9 kayıpla kapatmaya hazırlansa da yıl genelinde yüzde 14 yukarıda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)