E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAsya açılış sonrası kur geriledi---

Asya açılış sonrası kur geriledi

Asya açılış sonrası kur geriledi
10 Şubat 2020 - 09:08 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış yapılması bekleniyor.

"BDDK swap işlem limitlerini kıstı...

Dün akşam saatlerinde BDDK, 2018 yılı Ağustos ayında belirlediği karar neticesinde, Bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptığı TL alım yönünde swap, forward gibi işlemlerde %25 olan özkaynak oranını %10 seviyesine çekti. Gelen bu açıklamanın ardından gece Asya piyasaları açılışı sonrası kur fiyatlarına bakıldığında 6.03 seviyesinden 5.98 seviyesine doğru bir düşüş gözlemlendi. Anlık olarak da bu seviye üzerindeki seyrini koruyor. Gelecek günlerde kurda oluşabilecek volatil hareketler karşısında, gerek hükümet gerekse TCMB ve BDDK kanadından olası açıklamalara karşı temkinli olmakta fayda var.

BIST100 endeksi ise cuma gününü %1.04 aşağıda 121.015 puanla tamamladı. Borsa İstanbul'da bilanço sezonu devam ediyor. Bu hafta içerisinde ise özellikle banka dışı sektörlerin bilançoları önemle izlenecek. Diğer yandan özellikle siyasi kanatta jeopolitik risklerin canlı kalması endeks üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor. Bugün içerisinde takvimde majör bir veri yok, haber akışları odağımızda olacak.

Yurtdışında ise Çin'de coronavirüsüne dair artan yönde endişeli tablo sürüyor. Gelen açıklamalara karşın, bu sabah Asya borsalarında hafif satıcılı bir görünüm yer alıyor. Bir diğer yandan vadelilerdeki spot endekslere aksi yönde pozitif tablonun izlenmesi, günün geri kalanında gerek yurtiçi gerekse yurtdışında pozitife dönebilecek seyirlerin işaretçisi olabilir. Emtialar tarafında ise ons altın 1570$ seviyesi üzerinde işlem görüyor. Ons altın cuma günü iyi gelen TDİ verisi sonrasında satışla karşılaşsa da, güvenli liman talebi alımların gelmesini destekliyor. Petrol fiyatlarında ise satıcılı seyit devam ediyor. Brent petrol bu sabah 54$ üzerinde işlem görüyor.

Manşette Öne Çıkanlar

Financial Times'ın haberine göre İngiltere Maliye Bakanı Sajid Javid, 11 Mart'ta açıklayacağı bütçede yüksek gelirli kesimler için vergi artırımına yer vermeyi değerlendiriyor.

Çin resmi haber ajansı Xinhuna'nın Maliye Bakanı L.Kun'a dayandırarak verdiği bilgiye göre, korona virüs salgınının önüne geçmek ve tedavi için bugüne kadar harcadığı tutar 31,55 milyar yuan (4,5 milyar dolar) seviyesine ulaştı.

BDDK, banka müşterilerinden alınan ücret ve komisyonlarda düzenleme yaptı. BDDK'nın "Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

BDDK, TL swap işlemlerinde limiti yüzde 25'ten yüzde 10'a indirdi.

TVF Finansal Yatırımlar, Groupama'nın yüzde 10'luk Güneş Sigorta hissesini satın aldı.

ABD'de ocak ayında tarım dışı istihdam 225K olarak gerçekleşti.

Aynı dönemde işsizlik oranı %3,6 olarak açıklandı. Ortalama saatlik kazançlar ise aynı ayda aylık bazda %0,2, yıllık bazda ise %3,1 olarak artış kaydetti.

Çin'de TÜFE ocak ayında yıllık bazda %5,4 olarak arttı.

Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)