E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAstraZeneca aşı denemesini durdurdu---

AstraZeneca aşı denemesini durdurdu

AstraZeneca aşı denemesini durdurdu
09 Eylül 2020 - 03:00 borsagundem.com

İngiltere merkezli şirket, klinik denemelerde bir katılımcıda ciddi yan etkiler görülmesi üzerine, aşı denemelerine ara verildiğini duyurdu. Duyurunun, 9 ilaç firmasının ortaklaşa verdiği güvenlik garantisinin ardından gelmesi dikkat çekti

Oxford Üniversitesi ile birlikte aşı çalışmaları yürüten AstraZeneca şirketinden aşıya ilişkin açıklama geldi. Şirket klinik denemelerde son aşamada olan aşının denemelerini durdurduğunu açıkladı.

Amerikan Stat News'ın şirket yetkililerine dayandırdığı habere göre, Birleşik Krallık'taki klinik denemelerde aşı bir katılımcıda ciddi yan etkiler gösterdi. Bunun üzerine şirket aşının denemelerine ara verdi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Güvenlik verilerini gözden geçirmek için çalışmalara ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ

İki gün önce, İngiltere hükümetinin talebiyle 30 milyon doz aşının üretimine başlandığını duyuran AstraZeneca'nın dün ABD ve Avrupalı 8 ilaç firmasıyla birlikte verdikleri güvenlik garantisinin ardından çalışmaları durdurduğunu açıklaması dikkat çekti. 

9 aşı firmasından güvenlik garantisi

 

AstraZeneca korona virüs aşısı üretimine başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 09 Eylül 2020 15:07

    Aşıda İngilizler en önde gidiyorlardı böyle bir fiyasko kötü olmuş, buna karşılık Rusların aşısı saygın Tıp dergisinde %100 başarılı bulunmuş.

  • MELİS MARMARİSLİ09 Eylül 2020 11:40

    Hani bir hava ile borsaları yükseltiler şimdi ise sert satışlara yerini aldı.aşı ve ilaçmış ben inanmıyorum.bu aşı ve ilaç bu hastalığı çıkarttığı söylenen abd var zamanı gelince ortaya çıkaracaklar.