E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAstraZeneca, AB’ye yapacağı aşı sevkiyatını %60 düşürdü---

AstraZeneca, AB’ye yapacağı aşı sevkiyatını %60 düşürdü

AstraZeneca, AB’ye yapacağı aşı sevkiyatını %60 düşürdü
23 Ocak 2021 - 12:36 borsagundem.com

AstraZeneca, Avrupa Birliği’ne yapacağı Kovid-19 aşısının teslimatını bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 60’lık bir kesintiyle 31 milyon doza düşürecek

Üst düzey bir yetkili Reuters haber ajansına verdiği demeçte, AstraZeneca Plc.’nin Cuma günü Avrupa Birliği (AB) yetkililerine üretim sorunları nedeniyle Kovid-19 aşısının teslimatını bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 60’lık bir kesintiyle 31 milyon doza düşüreceğini söyledi.

Bu hafta, Pfizer Inc ve ortağı BioNTech SE'nin geliştirdikleri aşının AB’ye tedarikini yavaşlatmasının ardından, AstraZeneca’nın yaptığı kesinti Avrupa'nın Kovid-19 salgınına karşı aşılama girişimini sekteye uğrattı.

Görüşmelerde bulunan üst düzey yetkili, AstraZeneca'nın Mart ayı sonunda 27 AB ülkesine yaklaşık 80 milyon doz teslim etmesinin beklendiğini söyledi. Yetkili, AstraZeneca'nın planları doğrultusunda 15 Şubat'tan itibaren AB'ye teslimatlara başlamayı planladığını ekledi.

AstraZeneca ise kesintinin miktarı hakkında ayrıntı vermeden teslimatlardaki düşüşü doğruladı.

Şirketin sözcülerinden yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa tedarik zincirimizdeki bir üretim tesisinde verimin düşmesi nedeniyle, üretilen doz miktarı başlangıçta beklenenden daha düşük olacak. Üretim hacimlerini artırmaya devam ederek, Şubat ve Mart aylarında Avrupa Birliği'ne on milyonlarca doz aşı tedarik edeceğiz." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçekler 23 Ocak 2021 13:16

    Üreticilerin açıklamasına göre, bu aşıların etkinliği %95 civarı imiş! Zaten var olan bütün verilere göre bu virüse maruz kalanların %97.5 iyileşiyor, çok büyük çoğunlukta çok hafif geciriyor. Aşıyı yapmanın fazka bir anlamı yık gibi. Ayrıca bu iyileşme ve ölümcüllük oranı test yapılıp tespit edilenler arasında, ya hiç hissetmeden virüsü nötürleyen büyük çoğunkuk ta bu oranlara katılırsa?? Veya yüklenen ilaçların ana hastalıklar üzerinden etkisinden dolayı ve yanlış tedaviden dolayı ölenler de bu oranmlamakarda hesaba katılırsa? O zaniman iyileşme (%97.5) ölüm (%2.5) oranları çok büyük oranda değişir sanırım.

  • Karagülle23 Ocak 2021 13:15

    Aşıların işe yaramadığı ortada.yeni mutasyonun önü alınamıyor o yüzden aşı üreten firmalar temkinli boşa kürek çektiklerini anladılar

  • Fhr23 Ocak 2021 12:56

    Bu AB daha çok para vererek bizim Çin'den alacağımız aşılara çökmez inş.