E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAstaldi konkordato istedi---

Astaldi konkordato istedi

Astaldi konkordato istedi
28 Eylül 2018 - 12:00 borsagundem.com

Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sahibi olduğu yüzde 33 hissenin satışını geciktiren Türkiye'deki finansal gelişmelerden dolayı şirketin geçici bir maddi dar boğaz yaşadığını belirterek Roma'da konkordato başvurusunda bulundu

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İtalyan ortağı Astaldi, Roma'da mahkemeye başvurarak konkordato ilan etti.

Astaldi, açıklamasında Türkiye'yi son dönemde etkisi altına alan finansal ve politik gelişmelerden dolayı Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sahip olduğu yüzde 33 hissenin satışının geciktiğine dikkat çekti ve bu nedenle oluşan geçici dar boğazdan şirketi korumak adına konkordato talep ettiğini belirtti.

Astaldi'nin resmi açıklamasındaki gerekçe "İtalya ve yurt dışındaki işlerin devam etmesini güvence altına almak ve şirket varlıklarının yanı sıra şirket paydaşlarının çıkarlarını korumak" oldu.

Astaldi, mahkemeye sunduğu planda hissedarlar toplantısında sermaye artışının halihazırda onaylandığını ancak bunun gerçekleşebilmesi için Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hissenin satışının şart olduğunu da vurguladı ve 2018 - 2022 dönemini kapsayan stratejik plandaki hedeflerin tutturulmasının mümkün olmadığını duyurdu.

Haziran ayı sonunda bir açıklama yapan Şirketin CEO'su Paolo Astaldi, IC İçtaş ve Astaldi'nin 2012 yılında işletme hakkını kazandığı Yavuz Sultan Köprüsü'ndeki hisse payının değerinin 350 milyon euro olduğunu belirtmiş ve hisselerin satışı için görüşmelerin ileri aşamada olduğunu söylemişti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yapılan anlaşmaya göre 2026 yılına kadar özel sektör tarafından işletilecek.(Alper Öcal/Habertürk)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aynıtayfa28 Eylül 2018 17:40

    Köprüyü Gürsel Tekin yapsa oda yandaş olacaktı. Yahu bırakın bu işleri, illa yatırım yapılacak illa birileri bundan kar edecek. Hayır kurumumu ki maliyetine yapsın. Ki kaldı ki bu şirket sonradan hisseleri satmayacağını duyurdu. 3. Köprü ilersi için altın değerinde. İpekyolunun kalbi. Saçma sapan muhalafet etmeyin.

  • Habi28 Eylül 2018 19:41

    Daha önce de köprü yapıldı ama ihaleleri 10 yıllar boyu, dovize endeksli yapılmadı. Köprüyü yapmak başka kötü ihale ile yapmak başka. Sen vatandaş olarak cebinden çıkana acımıyor olabilirsin belki de cukkalandığın için ses etmiyor olabilirsin. Ben kimsenin yandaşı değilim olmak da istemiyorum. Sadece cebimdeki para çalınmasın isterim her ahlaklı insan gibi.

  • İSA28 Eylül 2018 16:41

    ARTIK BİZEDE % 40 VERGİ ÖDEMEK DÜŞER

  • Okie Dokie28 Eylül 2018 13:27

    Şirketlerin bir bir batması iştahımı arttırıyor.

  • YORUM28 Eylül 2018 12:28

    iktidar yanaşmaları ve ihalelerle beslenen köşe dönmeci rant avcıları yok olup gidecek, bu ülkeye katma değer ve istihdam yaratan gerçek sanayiciler ayakta kalacaktır, böylelikle ülkemiz de bu kanemicilerden kurtulacaktır...

  • aa28 Eylül 2018 12:07

    ne oldu, yandaş bu sıralar ihale alamıyor galiba...

  • Bika28 Eylül 2018 12:07

    Türk Telekom'un % 55 hissesini alan OGER gibi 3'üncü köprünün işletmesini yapan şirkette batık çıktı.