E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Asrın projesi'nde mutlu son---

'Asrın projesi'nde mutlu son

'Asrın projesi'nde mutlu son
01 Mart 2016 - 06:54 borsagundem.com

Türkiye'den KKTC'ye borularla su taşıyan Asrın Projesi’nde, kullanımla ilgili imzalar yarın atılıyor

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Akdeniz altından borularla su taşıyan Asrın Projesi’nde, kullanımla ilgili imzalar yarın atılıyor.

Sefa Karahasan'ın Milliyet'teki haberine göre su anlaşmasını imzalamak üzere bu akşam Ankara’ya gelecek olan KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

Su anlaşmasına iki Başbakan imza koyacak. Başbakan Kalyoncu’ya Ankara ziyaretinde Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ile bazı bürokratlar eşlik edecek. 

Yap-işlet-devret

Türkiye ile KKTC arasında varılan anlaşmaya göre, su ‘yap-işlet-devret’ şeklinde işletilecek. KKTC’de önümüzdeki dönemde uluslararası bir ihale açılacak ve ihaleyi kazanan şirket, halkın su ihtiyacını karşılacak. Suyun halka ulaşması noktasında, bütün alt yapların yenilenmesi bekleniyor. Bu çalışmalardan sonra, KKTC’de çeşmelerden ilk kez su içmek mümkün olacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)