E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Askerler sigortalı olsun" teklifi---

"Askerler sigortalı olsun" teklifi

Askerler sigortalı olsun teklifi
11 Eylül 2015 - 16:34 borsagundem.com

CHP'li Akif Hamzaçebi, erbaş ve erlerin harçlıklarının artırılması, askerlik süresince sigortalı sayılmaları için kanun teklifi sundu

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi, Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu'nda değişiklik öngörüyor.

Teklifle, erbaş ve erlere ödenen harçlıklar aylık olarak çavuşlar için 34 liradan 354 liraya, onbaşılar için 29 liradan 340 liraya, erler için 25 liradan 333 liraya çıkarılıyor.

SINIR BÖLGELERİNDE GÖREV YAPANLARA İKİ KAT ÖDEME

Teklife göre, askerlik görevini Genelkurmay Başkanlığınca belirlenecek terör, sınır güvenliği gibi tehdit unsuru taşıyan bölgelerdeki birliklerde yapan erbaş ve erlere bu harçlıklar, iki kat olarak ödenecek.

Erbaş ve erlerin askerlikte geçen hizmet süreleri, sigortalı sayılacak, sigorta primleri devlet tarafından ödenecek.

Askerlik dönüşünde iş bulamayanlar, iş buluncaya kadar 6 ay süreyle işsizlik sigortasından yararlanacak.

GEREKÇE: HARÇLIKLARI ÇOK DÜŞÜK

Teklifin gerekçesinde, çavuş, onbaşı ve erlere ödenen aylık harçlıkların çok düşük olduğu belirtildi.

Askere alınan veya terhis olan erbaş ve erlerin, yol masrafları için bile ailelerinden para istemek durumunda kaldığı ifade edilen gerekçede, şöyle denildi:

"Bir taraftan imkanı olanlar bedelli askerlikten yararlanırken diğer yandan düşük gelirli, imkanı olmayan ailelerin çocuklarının askerlik görevinden doğan zorunlu masraflarını bile kendi kıt imkanları ile karşılamak zorunda kalmaları adalet ve hakkaniyet duygusunu yaralamaktadır.

Ülkemizin içinde bulunduğu terör, sınır güvenliği gibi koşullar bazı gençlerimizin askerlik görevini daha zor ve tehlikeli bölgelerde yapmalarını zorunlu kılmaktadır. Bu bakımdan, her ne kadar gerçek karşılığı olmasa da diğerlerine göre olağanüstü ve daha zor koşullarda askerlik yapan gençlerimize artırımlı harçlık ödenmesi gerekmektedir."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Psikopat11 Eylül 2015 18:14

    Etrafınıza bakın askerlerliğini yapanlar Önemsiz ameliyat olarak hava değilşimi alıyorlar.vatanını seven kahraman Gençler'e o paranın 2 katı feda olsun.

  • YA SEV YADA TERK ET11 Eylül 2015 17:31

    YURTDIŞININ BAZI UYGULAMALARINI BAZ ALABİLİRSİN AMA YURTDIŞI UYGULAMALARI BAZ ALINDIĞINDA ÇARKLAR VE DÖNGÜLER BAZ ALINDIĞINDA ÇARKLARIN DİŞLİLERİNE DİKKAT EDECEKSİN.ÇEMBER ÇİZER.ROT BALANS AYARI YAPILMADAN YOLA ÇIKILMAZ..

  • 07711 Eylül 2015 17:11

    Çok güzel bir.öneri,geç bile kalınmış

  • HEPSİNİN HESABINI ÖDEYECEKLER11 Eylül 2015 17:00

    PARASAL POLİTİKALARIN KARŞILIĞI TÜKETİM OLARAK KAYIT ALTINA ALINMADIĞI SÜRECE UYGULAMALAR BAZ ALINDIĞINDA PARA KARA PARA AKABİNDE KAYITDIŞIDIR

  • YAZIKLAR OLSUN.11 Eylül 2015 16:51

    YURTDIŞINDA ÇALIŞAN YERLİ MÜTAHİTLERİN İNŞAATLARINDA ÇALIŞAN BİRÇOK İŞÇİNİN SOSYAL HAKLARINI DAHİL HİÇ ETTİLER.EMEKLİLİK HAKLARI VE PRİMLERİ BAZ ALINDIĞINDA NEYMİŞ SAĞLIK SİĞORTASI EE EMEKLİLİK PRİM HAKLARI....NE GEREK VAR.

  • GARİP11 Eylül 2015 16:48

    AYRICA HAYAT SİGORTASI YAPTIRILSIN PRİMİNİ DEVLET ÖDESİN ASKERE BİR ZARAR VEREN OLURSA ZARAR ONA RUCU ETTİRİLSİN

  • BUNLAR HEP HAVUZ VE PARA TUZAĞI11 Eylül 2015 16:47

    AKP NİN ZORUNLU SİGORTA UYGULAMASI AKABİNDE BU ZORUNLU SİGARTA UYGULAMASI BAZ ALINDIĞINDA ÜLKENİN İŞSİZ AKABİNDE SİGORTASIZ BİR ÇOK VATANDAŞINDAN PARA TOPLAMIŞ VE BU PARAYI BIRŞEKİLDE YATIRIMA YADA SERMAYE ARAÇLARINA DOLAYLI YOLDAN SOKMUŞTUR.PEKİ AKP NİN BENDEN ZORUNLU SİGARTA PARASI ALMASINA KARŞILIK NEDEN ÜLKENİN VATANDAŞINA 6 AY YADA YILDA 1 KEZ ZORUNLU SİGORTANIN KARŞILIĞINDA ÇEKAP TEDAVİSİ İÇİN MUAYENE OLACAKSIN DEMİYORLAR.VER PARA.VER PARA.PARANIN KARŞILIĞINDA HİZMET YOKMU

  • GARİP11 Eylül 2015 16:44

    HARÇLIK DEĞİL,HİÇ OLMAZSA ADAM GİBİ ASGARİ ÜCRET ÖDENMELİ,SİGORTALARI DOĞRU DÜZGÜN YAPILMALI,İŞSSİZLİK YARDIMINDAN YARALANMALI RİSKLİ BÖLGELERDEKİ 2 KAT ALMALI EN AZINDAN BU YAPILMALI ADAMLAR ZOR BİR İŞYAPIYORLAR EMEKLERİ BİR NEBZE KARŞILANMALI

  • godblessyou11 Eylül 2015 16:41

    iyi fikir.. hep garibanlar ölüyor. hiç olmazsa ailesine bir katkı olur..

  • Pargali ibrahim11 Eylül 2015 16:41

    MSB çıkar bu zulm dur açıklamasını yapar saraya harcanan para millete zulm olmuyan bu mesele garibanin çocuğuna gelince zulm olur sigorta parasini da askere verilen üç kuruş paradan kesilir eminim

  • ŞAHİN11 Eylül 2015 16:41

    SİGORTA SEKTÖRÜNÜN SİYASİ YÖNETİÇİSİ CHP DEN PARASAL SÖMÜRÜ POLİTİKALARI.SİGORTA SEKTÖRÜNÜN YURTDIŞINA BAĞLI HAVUZ OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ