E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAskeri yaptırıma çözüm milli silah hamlesi---

Askeri yaptırıma çözüm milli silah hamlesi

Askeri yaptırıma çözüm milli silah hamlesi
13 Ekim 2019 - 21:19 borsagundem.com

Barış Pınarı Harekatı’ndan rahatsız olan Avrupa ülkeleri, Türkiye’ye karşı askeri yaptırım seçeneğini masaya sürdü. Fakat Türkiye’nin milli ve yerli savunma sanayi hamlesi bu girişimleri boşa çıkardı.

Türkiye’nin terör örgütüne yönelik operasyonu sonrasında Finlandiya ve Norveç Türkiye’ye silah satışını durdurduklarını açıkladı. Hollanda ve İsveç, AB genelinde bir ambargo kararı için çalışma başlattı.

Türkiye’nin milli savunma sanayi hamlesi sayesinde zaten uzun süredir Norveç’ten füze alımına son verilmişti. Hollanda’dan da alınan radar sistemlerinin de Türkiye’de üretime başlanması ile birlikte, Hollanda’ya bağımlılık da sona erdirilmişti.

İLK SINAVLARI OLDU

Türkiye Barış Pınarı Harekatı’nda kendi ürettiği milli silah ve mühimmatları aktif olarak kullandı. ANKA- S, TB-2 ve Kargu, Serçe Mehmetçiğin havadaki gözü oldu. Milli İHA ve SİHA’larımız hem teröristlerin yerini tespit etti, hem de onları etkisiz hale getirdi. Yerli İHA ve SİHA’lara yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ATAK helikopterleri de destek verdi. Operasyonlar sırasında Mehmetçiği güvenle taşıyan Vuran ve Kirpi-2 zırhlı araçları ilk defa kullanıldı.

FIRTINA GİBİLER

Fırtına obüsleri, Sakarya Çok Namlulu Roket Atar Sistemi, SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi terör örgütünün mevzilerini yerle bir etti. Teröristlerin sığınak ve tünelleri ise lazer güdümlü füze kiti, hassas güdümlü füze kiti, Cirit füzeleri, mini akıllı mühimmat sistemi, uzun menzilli tank savar sistemleri ile 12’den vuruldu. Mehmetçik yakın muharebelerde ise Bora silahı, MPT-55, MPT-76 ve KNT-76 tüfeklerini kullandı.

Hisar-A’da seri üretime geçiliyor

Türkiye’nin ilk yerli ve milli hava savunma sistemi Hisar-A, yapılan nihai sistem testlerinde hedefi başarıyla imha etti ve seri üretim aşamasına geldi. Askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacıyla sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı Milli Alçak/ Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Hisar projesi yürütülüyor. Hisar füzelerinin yüksek infilaklı ve parçacık etkili harp başlığı, farklı türlerdeki hava hedeflerine karşı etkili olabilmesini sağlayacak şekilde, çarpma ve yaklaşma tapasına sahip bulunuyor. Hisar-A ise hareket halindeki birliklerin hava savunmasını sağlamak amacıyla hava tehditlerinin alçak irtifada etkisiz hale getirilmesi görevini yerine getiriyor. Hisar’ın envantere alınması ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılaması için başta 100’ün üzerinde yerli çözüm ortağı birlikte çalışıyor. Bu arada, Hisar-A’nın (alçak irtifa) 2021’de, Hisar-O’nun (orta irtifa) 2022’de silahlı kuvvetlere teslim edilmesi planlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...aselsan13 Ekim 2019 23:58

    aselsanı satmadıkları için AKep ye teşekkür.. umarız tank paletida katara satmazlar... gördükki bir ülke dostumuz deil. demekki hiç bişeyini ne araba ne avrupalıya satmayacaksın. vatandaşlıkda vermeyeceksin. kandırılmadan gerçekleri görür umarız koyunlarda

  • Ahmetk14 Ekim 2019 07:43

    Kendşni akıllı sanan ahmak, palet fabrıkası satılmad, belli sureliğine fabrıkanın kullanılması kiraya verildi. Orada da yerli tank yapılacak, heykel değil. Anlamadıgın konularda konusup, rezil olma Sen laiklik, insan hakkı, heykel geyıklerı yap. Otesi sizi aşan konular

  • Selahattin Ölmez13 Ekim 2019 23:09

    bugün bir gazede de gördüm biz almanya ve fransa dan 3 yıldır silah almıyormusuz.bunlar kendi kendine gelin güveyi oluyorlar.alsın silahlarını nerelerine koyurlar ise koysunlar.

  • Ver13 Ekim 2019 23:22

    Gerçeği bu zaten son beş yıldır silah bağımsızlığımız adamları dokunuyor. Ama bu da bir gerçek bu silahların mimari AKP ve reistir

  • Car13 Ekim 2019 22:22

    Ak partinin yerli üretim ve milli silahları ne işe Yaradığı belli oldu da Cehapenin heykelleri ne yapacak onu bilmiyorum

  • Anjele cvp13 Ekim 2019 23:51

    Adam doğru söylüyor CHP’nin bu ülkeye heykelden başka yaptığı bir şeyi söyle

  • Angel13 Ekim 2019 23:34

    helal olsun be Chp sen neymissin be. Bu olayda bile senin adin ne hikmetse geciyor.