E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​‘Askeri hava’da esneme 1.5 milyar TL kurtarır---

​‘Askeri hava’da esneme 1.5 milyar TL kurtarır

​‘Askeri hava’da esneme 1.5 milyar TL kurtarır
11 Ocak 2016 - 06:46 borsagundem.com

Bakan Yıldırım, askeri alanlarda esnek hava sahası çalışmalarıyla 1.5 miyar liranın üzerinde tasarruf sağlanacağını söyledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, askeri alanlarda uçuşa yasak olması sebebiyle kuş uçuşu uçuşların gerçekleştirilemediğini, bu sebeple dolambaçlı yollar kullanmak zorunda kalındığını belirterek, “Askeri alanların esnek hava sahası çalışmaları kapsamında sivil uçuşa açılması durumunda yıllık 1.5 milyar liranın üzerinde tasarruf sağlanacak” dedi.

Yıldırım, herhangi bir eğitim ya da tatbikatın olmadığı zamanlarda sivil uçakların askerlere ait hava koridorlarını kullanabilmesi için sürdürülen çalışmalarda son aşamaya gelindiğini açıkladı.
 
Türkiye’de yaklaşık 7 noktada esnek hava sahasına geçilmesi konusunda iyileştirme yapıldığını belirten Yıldırım, “Bu yıl toplam 290 uçuşa yasak sahanın tek tek analizleri yapılacak. Bunların ne kadar sürede kullanılması gerektiği ve sivil uçakların nasıl geçirileceği konusunda teknik ekipler çalışma yapıyorlar” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)